Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann arrestert for pedofili i Thailand

Pattaya (NTB): Nordmannen som er arrestert og siktet for å ha hatt sex med mindreårige gutter i Thailand, er tidligere dømt for seksuelle overgrep mot barn. Mannen har vært ettersøkt gjennom Interpol siden sist sommer, og politiet vil begjære ham utlevert til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 49 år gamle mannen fra Bergensområdet ble pågrepet i går og sitter i arresten i den thailandske badebyen Pattaya. Han er tidligere dømt til ett år og åtte måneders fengsel for seksuelle overgrep mot barn i Bergen. Da mannen ble innkalt til soning var han forsvunnet.

- Sist sommer fikk vi opplysninger som kunne tyde på at mannen oppholdt seg i utlandet, muligens i Thailand. Vi sendte derfor ut en etterlysning gjennom Interpol, sier kriminalsjef Svein Erik Krogvold ved Bergen politidistrikt til NTB.

Politiet i Bergen fikk vite i dag at 49-åringen var arrestert i Thailand i går. Han vil nå bli begjært utlevert til Norge, men Krogvold sier at det er for tidlig å si hvordan thailandske myndigheter vil forholde seg til dette.

Vil ikke ha hjelp

Den pedofili-siktede nordmannen vil, ifølge den norske ambassaden i Bangkok, ikke ha bistand fra norske myndigheter. Mannen skal ha venner i byen som hjelper ham med advokat.

- Politiet i Pattaya har bekreftet at han er mistenkt for seksuell omgang med mindreårige, sier 2.ambassadesekretær Kjell Kristian Egge til NTB.

Nordmannen ble arrestert i går, og blir nå fremstilt for varetektsfengsling, opplyser Egge.

Tok bilder

Ifølge NRK Dagsrevyen var en reporter fra en lokalavis i Pattaya på stedet da politiet aksjonerte mot nordmannen. Journalisten forteller at den norske mannen bare hadde et håndkle rundt seg da han åpnet døra. Inne i rommet skal politiet ha funnet en naken 13-åring på sengen. Lokalavisen vil offentliggjøre bilde av 49-åringen på forsiden.

Politiet tok bilder under pågripelsen for å ha som bevis senere. Reporteren i lokalavisen mener saken kan bli alvorlig for 49-åringen, fordi myndighetene nå slår hardt ned på sex-misbruk av barn. Foreløpig er nordmannen mistenkt for sex med tre gutter, den yngste 11 år gammel.

Få pågrepet

For tiden skal åtte nordmenn sitte fengslet i Thailand, siktet for forskjellige forhold. Men ingen andre sitter inne i forbindelse med pedofili, opplyser Egge.

Ambassadesekretæren vet ikke om nordmannen som nå er arrestert har innrømmet sex-overgrep mot barn. Ambassaden har vært i kontakt med nordmannen på telefon, og da skal han ikke ha kommentert saken.

Ifølge thailandsk lov kan han bli sittende arrestert en kort periode før han fremstilles for varetektsfengsling. Politiet har ifølge Egge opplyst at etterforskningen ennå pågår, og at mannen vil bli fremstilt. Varetekten kan vare opptil 72-84 dager, avhengig av forholdet man er fengslet for.

Hvis nordmannen blir dømt for sex-overgrep mot barn, kan straffen bli opptil 20 års fengsel.

Milliard-industri

Siden 1990 er tre norske statsborgere tatt for misbruk av barn i Thailand, opplyser Redd Barna-rådgiver Jeanette Åsli.

Strafferammen til tross, thailandske myndigheter har regnet ut at barnesex-industrien omsetter for 9 milliarder kroner i året, skriver Aftenposten.

Åsli sier at det ikke er noen overraskelse at en nordmann nå er arrestert for pedofili i Thailand.

- Dette har vi ventet på lenge, sier hun og bekrefter at hun kjenner til at nordmannen er dømt for seksuelle overgrep mot barn.

Redd Barna har de siste årene vært flere ganger i Thailand for å kartlegge nordmenns sex-trafikk. Organisasjonen skal ha navn på flere overgrepsdømte menn som kommer til Thailand for å misbruke barn.

NTB

<B>PEDOFIL:</B> Nordmannen som er arrestert i Thailand blir utpekt i lokal presse. Mannen er ettersøkt i Norge fordi han er dømt for seksuelt overgrep mot barn i Bergen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!