Nordmann arrestert for ulovlig misjonering

Nordmannen Trond Berg er arrestert i Nepal for å ha forsøkt å omvende folk til kristendommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang publisert 16.31

Berg ble arrestert sammen med tre andre nepalske statsborgere i Saptari-distriktet i Nepal for to dager siden. Ifølge avisa Kathmandu Post drev de fire med ulovlig misjonering og forsøkte å lokke folk i området over til kristendommen med løfter om penger og jobb.

Utenriksdepartementet har vært i kontakt med nepalsk politi og bekrefter at Berg er arrestert for ulovlig misjonering.
- Politiet opplyser at Berg ikke kunne identifisere seg under en reise. Han skulle delta på et kristent møte, og ble pågrepet i Raj Biraj, Birat Nagar ved den sørøstlige grensa mot India, forklarer pressetalsmann i UD Karsten Klepsvik til Dagbladet.no.

Bergs kone har sendt mannens pass til politiet, som fortsatt holder Berg arrestert for ulovlig misjonsvirksomhet. Den norske ambassaden er koblet inn, og familien har kontaktet advokat.

Berg og familien skal tilhøre organisasjonen Levende Ord i Bergen, og kilder bekrefter overfor Dagbladet.no at han var i Nepal for å evangelisere.

Ifølge politiet hadde de fire oppholdt seg i den nordlige delen av Saptari-provinsen i fire, fem dager.

- De mistenkte er avhørt og etterforskningen fortsetter. Det vil bli reist tiltale mot dem for forsøk på å omvende hinduer til kristendommen, sier en polititjenestemann til avisa.

Ifølge avisa skal de fire også ha forsøkt å bestikke en hindu med 40 000 nepalske rupier, eller over 5 000 kroner, for å konvertere.

Det er strengt forbudt i det fattige Nepal med annen misjonering enn for hinduismen.