Nordmann arrestert i Jemen

En norsk student og journalist skal ha sittet i fengsel i to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har gjort det klart for styresmaktene at de er ansvarlige for den norske statsborgerens liv og helse, en kilde i Utenriksdepartemnetet til NRK.

Mannen, som er en av få norske statborgere som oppholder seg i landet, skal ha blitt arrestert i storbyen Sana'a natt til den 29. mars.

De siste ukene har det vært svært urolige tilstander i Jemen, og utenriksdepartementet forteller at de jobber på spreng for å hjelpe studenten.

— Vi følger opp saken gjennom ambassaden vår i Riyadh. Vi har i vår kontakt med styresmaktene i Jemen gjort det klart at de er fullt og helt ansvarlige for liv og helse til den norske statsborgaren så lenge han er i deres varetekt. UD har også kontakt med de pårørende, seier kommunikasjonsjef Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet til NRK.

Til Dagbladet sier Utenriksdepartementet at situasjonen i Jemen er alvorlig.

- Sikkerhetsmessig er situasjonen svært alvorlig og konflikten i området gjør det svært vanskelig for oss å yte bistand hvis noe går galt. Derfor har vi utstedt en advarsel om å ikke oppholde seg i området, sier pressevakt Veslemøy Salvesen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.