Nordmann arrestert siktet for trippeldrap

Pågrepet i formiddag. To av drapa skal ha skjedd i huset hans.

 ARRESTERST:  I alt er fire nordmenn pågrepet i Norge siktet for et trippeldrap i Pakistan. - Etterforskningen vi har drevet med de siste dagene gjør at vi nå finner det naturlig å sikte ham for drap, sier politiadvokat Leif Morten Eide (bildet). Foto: Nina Hansen / Dagbladet.
ARRESTERST: I alt er fire nordmenn pågrepet i Norge siktet for et trippeldrap i Pakistan. - Etterforskningen vi har drevet med de siste dagene gjør at vi nå finner det naturlig å sikte ham for drap, sier politiadvokat Leif Morten Eide (bildet). Foto: Nina Hansen / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Etterforskningen vi har drevet med de siste dagene gjør at vi nå finner det naturlig å sikte ham for drap, sier politiadvokat Leif Morten Eide, til Dagbladet.

En norsk-pakistansk mann ble i dag arrestert siktet for trippeldrap eller medvirkning til trippeldrap, skriver NRK.

- Med bakgrunn i det som har kommet frem i den norske delen av etterforskningen, gjelder siktelsen alle de tre drapene, sier Eide til NRK.

Politiadvokaten kan ikke utelukke at det kommer flere pågripelser i denne saken.

- Det kan jeg ikke utelukke, men det er ingen nye mistenkte eller personer som er siktet per nå, sier Eide til Dagbladet.

To av drapa skal ha skjedd i huset til norsk-pakistaneren i Pakistan, men mannen har tidligere nektet for å ha noe med drapene å gjøre. Et norsk-pakistansk ektepar har tidligere blitt pågrepet i denne saken.

Datter anmeldte forholdet Ekteparet på 64 og 51 år er siktet for medvirkning til trippeldrap. Drapene skal, etter det NRK har kjennskap til, ha funnet sted en gang rundt 17. mai.

Ekteparet skal tidligere være ustraffet. Deres sønn (29) er også siktet i saken, men ikke for selve drapet. Ingen av de siktede nordmennene skal ha vært i Pakistan under drapet. Pågripelsen skjedde etter at foreldreparets yngste datter hadde anmeldt sine foreldre.

- Det kom en anmeldelse fra den yngste datteren mot foreldrene, har advokat Tor Kjærvik tidligere fortalt til Dagbladet.

- Ingen kjennskap til drap Kjærvik forsvarer den siktede sønnen. Han var først siktet for trusler mot søsteren, men siktelsen ble utvidet også til medvirkning til drap.

- Han erkjenner straffskyld for den ene trusselen, som skjedde for omtrent et halvt år siden. Han erkjenner ingen kjennskap til drapet, sier Kjærvik.

Begge foreldrene nekter også straffskyld. Den siktede sønnen bodde sammen med foreldrene og ble pågrepet sammen i boligen deres på Furuset i Oslo. De to døtrene i familien bor nå ikke hjemme, etter det Dagbladet forstår.

Det skal ha vært et kjæresteforhold mellom den yngste datteren og en av de drepte pakistanske mennene. De to andre drepte skal være dennes bror og hans far.

Hittil er i alt seks personer involvert i trippeldrapssaken i Pakistan. De antatte hovedgjerningsmennene er en 55-årig norskpakistaner fra Østfold og en annen mann. Pakistansk politi har jaktet på disse to, men ingen av de to har hittil blitt pågrepet, skriver NRK.