Nordmann avhøres i neste uke

Den 42-år gamle nordmannen som knyttes til drapet på Trude Espås i Geiranger vil ikke bli avhørt før i neste uke. Politiet i Roskilde sier til Dagbladet :på nettet at den psykiatriske pasienten nå er sendt tilbake til sjukehuset han rømte fra for to år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har ikke vært kontakt mellom norsk og dansk politi etter at mannen ble pågrepet i Roskilde i Danmark natt til lørdag.

Flere omstendigheter knytter mannen til Geiranger og drapet på Trude Espås, ifølge den danske avisen Berlingske Tidende.

Han rømte fra lukket avdeling ved Sankt Hans Hospital bare ni dager før Trude Espås ble meldt savnet. 42-åringens familie har et hus i nærheten av Geiranger. Flere vitner sier at de så ham i området i tiden rundt drapet. Han er også dømt for to voldtektsforsøk tidligere.

Hårprøver

- Han har vært inne i saken tidligere, men vi har ikke noen holdepunkter for at dette er drapsmannen, sier politiinspektør Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt.

- Jeg tar disse opplysningene med stor ro. Vi har registrert at vedkommende er pågrepet, og vurderer om vi skal be dansk politi ta hårprøver av mannen, slik at han kan sjekkes mot prøver på åstedet, sier Skovly.

Lukket avdeling

I 1995 ble 42-åringen dømt til psykiatrisk behandling i ubestemt tid på lukket avdeling, etter et grovt voldtektsforsøk mot en sju-årig dansk jente i desember 1992. Da overgrepet fant sted var han allerede på sjukehusets åpne avdeling, etter at han i 1989 bortførte og sexmisbrukte en ni-årig jente. Jenta ble holdt som gissel i 46 timer og ble utsatt for flere voldtektsforsøk.

Trude Espås