Nordmann avhøres om forsvinning

Da den siste sikre observasjonen av Signe Olberg (27) på den karibiske øya Curacao ble forandret fra 23. til 22. september, mistet en norsk gjest på Signes hotell alibiet sitt. Nå blir han innkalt til nye avhør i forsvinningssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kom Kripos-førstebetjent Knut Bråttvik til øya for å bistå det lokale politiet i etterforskningsarbeidet som ble gjenopptatt før helga. Han samarbeider også med privatetterforsker Ola Thune, som fanget det lokale politiets oppmerksomhet med opplysninger han har samlet om Signe Olbergs forsvinning den 22. september i fjor.

Ifølge VG vil Bråttvik nå formidle ønsket om et nytt politiavhør av den norske mannen til norsk politi.

Grunnen til at politiet har fattet ny interesse for nordmannen, er at tidspunktet for den siste sikre observasjonen av Larviksjenta er forskjøvet. Først trodde man hun sist ble sett av resepsjonistene på hotellet der hun bodde om kvelden 23. september. Ola Thunes etterforskning avslørte imidlertid at resepsjonistene ikke var på jobb denne kvelden, mens de derimot jobbet kvelden før.

Og da datoen for den siste sikre observasjonen av Olberg ble forskjøvet en dag tilbake i tid, mistet også nordmannen sitt alibi for forsvinningskvelden. Han forlot nemlig øya den 23. september i fjor.

Nå håper politiet nordmannen kan huske detaljer fra kvelden 22. september i fjor som kan være viktige for politiet. Etterforskningsleder Rene Karstens understreker overfor VG at nordmannen kun har status som vitne i saken.

Ville bytte hotell

Ifølge Nettavisen oppsøkte Olberg en ny utleier etter kort tid på den karibiske ferieøya, på tross av at hun hadde forhåndsbetalt hotellrommet på hotellet Bona-Sera.

- Vi kjenner til enkelte steder der hun skal ha vært. En av opplysningene jeg sitter på, tyder på at hun oppsøkte et leilighetshotel for å undersøke mulighetene for å bo der, sier Ola Thune til Nettavisen. Han vil ikke spekulere i hva dette kan bety.

Ifølge Thune skal 27-åringen etter all sannsynlighet skal ha vært alene da hun oppsøkte leilighetshotellet.

LETER:</B> Da det lokale politiet hadde gitt opp, leide Signes mor, Lise Olberg, privatetterforsker Ola Thune til å etterforske på egen hånd. Nå er saken gjenopptatt.