EVAKUERT: Søndag ettermiddag ble en person evakuert fra en DFDS-ferge. Bildet viser Pearl Seaways. Både den og Crown Seaways går mellom Oslo og København. Illustrasjonsfoto: DFDS
EVAKUERT: Søndag ettermiddag ble en person evakuert fra en DFDS-ferge. Bildet viser Pearl Seaways. Både den og Crown Seaways går mellom Oslo og København. Illustrasjonsfoto: DFDSVis mer

Nordmann bekreftet død etter å ha blitt evakuert fra danskebåten på grunn av sykdom

Ble fløyet til Rigshospitalet med helikopter søndag ettermiddag. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Danske BT meldte søndag ettermiddag om drama om bord på en DFDS-ferge på vei til Oslo fra København.

Ifølge avisa ble en person alvorlig syk kort tid etter avgang fra den danske hovedstaden. Personen ble evakuert med helikopter og ble fraktet til Rigshospitalet i København.

- Vi er kjent med saken og kan bekrefte at en norsk statsborger skal ha omkommet. Vi yter bistand i samsvar med fast praksis og gjeldene rammer i forbindelse med dødsfall av norske borgere i utlandet, sier pressetalsperson i Utenriksdepartementet, Ane Haavardsdatter Lunde, til Dagbladet.

Det var lokalavisa Eikernytt som først meldte om dødsfallet av den norske mannen, som skal ha vært fra Hokksund.

- Vi hadde en person om bord som vi var nødt til å evakuere fra ferga til behandling. Mer enn det kan jeg ikke si, opplyste informasjonssjef i DFDS Seaways i Danmark, Gert Jakobsen, til den danske avisa på søndag.

Evakueringen av mannen fant sted i Øresund.

Roar Funderud, administrerende direktør i DFDS Seaways Norge, kan ikke kommentere den aktuelle hendelsen, men sier at standardprosedyre ble fulgt.

- Vi har trent helsepersonell om bord, det er en del av offiserutdanningen. Dersom en person blir syk vil hun eller han bli ivaretatt av disse. Skipet er alltid i direkte kontakt med noe som heter Radio Medico, hvor det sitter spesialister. På samme måte som i fly og tog hender det at vi også tilkaller lege i visse situasjoner, som ble gjort her. Finner man det nødvendig anbefaler man å evakuere. Da tilkaller vi ambulansehelikopter som plukker opp den som er syk, sier Funderud til Dagbladet.