STOR I UTLANDET: Chris Nyborg har hatt stor suksess med sin mobilsatsing i Spania. Foto: Håkon Sæbø.
STOR I UTLANDET: Chris Nyborg har hatt stor suksess med sin mobilsatsing i Spania. Foto: Håkon Sæbø.Vis mer

Nordmann bygget mobileventyr verdsatt til 13 milliarder

- Alle sa vi var crazy, innrømmer Chris Nyborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Året er 2006. Endelig skal det spanske mobilmarkedet liberaliseres, et tiår etter at det skjedde i Norden. Sammen med sin østerrikske kompanjong Meinrad Spenger, eller «Meini» blant venner, satser norske Chris Nyborg alle sparepengene sine på å starte en virtuell mobiloperatør.

Crazy

- Alle sa vi var crazy. Det var bare de store som kunne klare dette, sier Nyborg til Finansavisen.

Lille MÁSmovil er ett av 135 selskaper – de fleste store – som håper på en kontrakt med ett av selskapene som eier mobilnett i Spania – Telefonica, Orange og Vodafone. Sjansen er minimal.

- Men etter et og et halvt års beinhard jobbing lyktes vi og fikk signert kontrakt med Orange, sier Nyborg til Finansavisen.

Slo seg opp og frem

Med på laget fikk han og Meini ikke bare Northzone Ventures, men også Schibsted, og i februar 2008 kunne de lansere tjenestene som mobiloperatør, som den syvende nye aktøren i det spanske markedet.

Ti år etter oppstarten er selskapet, ifølge Finansavisen, verdt utrolige 13 milliarder kroner, har kjøpt opp TeliaSoneras spanske mobiloperatør Yoigo og er notert på Madrid-børsen. Nå nærmer selskapet seg fem millioner kunder.

- Selskapet vokser så det griner nå. Det er gøy å tenke på at selskapet jeg startet har flere kunder enn det Telenor har i Norge, sier avslutter Nyborg. Han selv er operativt ute av selskapet, selv om han fortsatt eier en del aksjer.

Andre økonominyheter:
Ekspert stokker om - anbefaler seks aksjer
Eiendomsgründer tryllet tre millioner til 180 millioner