OMKOM: Den 40-årige nordmannen døde i en basehoppulykke på fjellet Brévent, 2525 meter over havet, i det franske skiparadiset Chamonix. Foto: AFP PHOTO / Jean Pierre Clatot
OMKOM: Den 40-årige nordmannen døde i en basehoppulykke på fjellet Brévent, 2525 meter over havet, i det franske skiparadiset Chamonix. Foto: AFP PHOTO / Jean Pierre ClatotVis mer

Nordmann død i basehoppulykke

Døde i en «vingedrakt»-ulykke i Chamonix mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En nordmann i 40-årene døde i en basehoppulykke i Chamonix i Frankrike mandag. Personen gjorde et såkalt vingedrakt-hopp da fallskjermen ikke ble utløst, melder den franske avisa Libération.

Ifølge avisa klarte ikke mannen å åpne fallskjermen.

Funnet på 1800 meters høyde
Det franske høyfjellspolitiet i Chamonix sier til Dagbladet at basehopping fra det aktuelle fjellet begynte for en måned siden. I går var det hele 8 stykker som hoppet, men antallet basehoppere varierer fra dag til dag.

Av de åtte som hoppet i går døde en nordmann, og en person fra Sør-Afrika ble alvorlig skadet, sier politiet.

- Den norske hopperen klarte ikke å unngå bakken eller å utløse en fallskjerm etter hva vi har funnet ut under etterforskningen.

Mannens familie er nå kommet til Chamonix for å ordne med formalitetene og hjemtransporten av den døde, opplyser politiet.

Talsmannen for politiet ønsker også å legge til at dette var en svært erfaren hopper.

Alvorlig skadet
Mannen hoppet fra fjellet Brévent, som er 2525 meter over havet. Redningsmannskapene fant han på rundt 1800 meters høyde.

En annen mann fra Sør-Afrika, som foretok et basehopp fra samme fjelltoppen minutter senere er alvorlig skadet. Han hoppet også med vingedrakt. Han er fraktet til sykehuset i Sallanches.

Mannen skal ikke være livstruende skadet og har opplyst at han ikke kjente nordmannen som døde.

Ifølge lokalavisa le Dauphine er kommunestyret i området overveldet over den plutselige pågangen av basehoppere. I tidsperioden 1. juli til 31. august er det forbudt for basehoppere og for liknende sporter å benytte deler av fjellet.

Ordføreren Éric Fournier ønsker likevel ikke å utvide forbudet ytterligere til å gjelde også Brévent.

Bekrefter omkommet
UD bekrefter også dødsfallet overfor Dagbladet.

- Vi kan bekrefte at en norsk borger er omkommet. De pårørende er informert, sier Hanne Medfald, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Chamonix regnes som «ekstremsportens hovedstad» i Europa, og ligger ved foten av Mont Blanc i départementet Haute-Savoie i regionen Rhône-Alpes, sør-øst i Frankrike.