- Nordmann døde etter kobrabitt

Funnet omkommet i sin egen leilighet i Pattaya.

I LEILIGHETEN:  Politiet i Pattaya fanget denne slangen i den avdøde mannens leilighet på Pattaya i Thailand. Foto: Harald Henschien
I LEILIGHETEN: Politiet i Pattaya fanget denne slangen i den avdøde mannens leilighet på Pattaya i Thailand. Foto: Harald HenschienVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk pensjonist ble i dag funnet død i sin egen leilighet i Pattaya i Thailand.

Mannen skal ha omkommet etter å ha blitt bitt av sin egen kobraslange, tror politiet. Han ble funnet av ansatte i leilighetskomplekset der han bodde. 

Bestyreren for leilighetskomplekset var med da de tok seg inn i leiligheten.

- Vi prøvde først å banke på døra hans og rope, men da vi ikke fikk kontakt låste vi inn. Inne i leiligheten skjønte vi med en gang at han var død, sier han til Dagbladet.

Fanget slange Bestyreren kontaktet umiddelbart politiet som rykket ut til stedet.

- Politiet kom med en gang og fanget en kobraslange i leiligheten hans. Så vidt jeg vet hadde avdøde skaffet seg denne for bare noen få dager siden. Han har hatt den i et glassbur og på en eller annen måte har den klart å bite ham. Den var løs i leiligheten da politiet kom, opplyser bestyreren.

I kjøleskapet hans skal man ha funnet motgift mot slangebitt.

Den pensjonerte nordmannen har i flere år vært bosatt i Thailand. Han hadde trolig vært død i noen dager da han ble funnet.

Ifølge lokale medier hadde mannen merker som kan være bitemerker på det ene beinet. Han er sendt til obduksjon for å avgjøre den endelige dødsårsaken.

Ulovlig i Thailand Ifølge bestyreren er det ulovlig også i Thailand å kjøpe eller eie slanger.

-Slangehold er like uvanlig her som i norske borettslag. Han hadde nok dessverre ingen forutsetning for å ha en slange, sier han om avdøde.

Det finnes rundt 20 forskjellige kobra-arter, ifølge Wikipedia. Hvilken art dette var er foreløpig ikke kjent. Mange av kobraene har svært farlige og dødelige nervegifter, som blant annet kan drepe ved at hjerte og lunger lammes.

FUNNET DØD:  En norsk mann er funnet død i leiligheten sin i Pattaya i Thailand.
FUNNET DØD: En norsk mann er funnet død i leiligheten sin i Pattaya i Thailand. Vis mer