Nordmann døde under Kilimanjaro-ekspedisjon

Turen var arrangert av Jarle Trå.

KILIMANJARO: En nordmann døde under en ekspedisjon med Jarle Trå i natt. Foto: Scanpix
KILIMANJARO: En nordmann døde under en ekspedisjon med Jarle Trå i natt. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 14 deltakere får krisehjelp etter at en mannlig deltaker fra Nord-Norge døde natt til søndag på Kilimanjaro under en ekspedisjon i regi av Jarle Trå.

Trå ikke med Trå er ikke selv med på turen, men bekrefter på sin nettside at mannen er omkommet.

- Jeg har fått melding om at det ikke er noen ulykke, uten at obduksjonsrapporten foreligger ennå, sier Trå til VG Nett.

Han legger til at dødsfallet skal ha kommet brått og uventet.

Jarle Trå ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet. Han ønsker heller ikke å kommentere om ulykken kan få konsekvenser for framtidige ekspedisjoner.

- Fikk illebefinnende På sin nettside skriver Trå følgende om det som har hendt:

«Tragedien ramma oss alle hardt og brutalt i dag då ein deltakar fekk eit illebefinnande og døde. Eg kjem tilbake med meir informasjon på eit seinare tidspunkt».

UD bekrefter Det norske utenriksdepartementet fikk i natt bekreftet et dødsfall i en ekspedisjon på Kilimanjaro, men kan foreløpig ikke bekrefte kjønn eller nasjonalitet.

- Vi har mottatt melding om et dødsfall på Kilimanjaro i en ekspedisjon sammensatt av personer fra Norden. Det er hva vi kan si nå, vi jobber med saken, sier UDs pressevakt Kjetil Elsebutangen til Dagbladet.
Etter det Dagbladet kjenner til skal den omkomnes pårørende ikke være varslet ennå.

Vil ikke bestige Jarle Trå sier til VG Nett at gruppa ikke vil bestige toppen som planlagt. Gruppa som den døde mannen var en del av ankom Afrika mandag 29. november. Planen var å bestige toppen tidlig søndag 5. desember.

Trå er en kjent norsk fjellfarer og var selv i livsfare etter en tur til Mount Everest i 2009 da han forsøkte å bestige Mount Everest på egen hånd, uten oksygen eller hjelpemannskap.

Dagbladet kommer med mer.