Den norske 47-åringen er fra før siktet for å ha misbrukt til sammen sju smågutter i Norge og Gambia. Nå er han anmeldt på ny. Foto: GAMBISK POLITI
Den norske 47-åringen er fra før siktet for å ha misbrukt til sammen sju smågutter i Norge og Gambia. Nå er han anmeldt på ny. Foto: GAMBISK POLITIVis mer

Nordmann dømt til straffarbeid for sexovergrep

Tatt med smågutter på rommet i Gambia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nordmannen ble fengslet i Gambia for to år siden, mistenkt for å ha misbrukt seks smågutter, er dømt til tre års fengsel med hardt straffarbeid, melder Aftenposten. Telemarkingen er i tillegg dømt til å betale overgrepsofrene, som er i alderen tre til ti, 120 000 kr i erstatning.

Han får fratrekk for to år i varetekt og kan være en fri mann om ett års tid. Dommeren påpeker at han bør utleveres til Norge etter endt soning, hvor han er siktet for å ha forgrepet seg på en mindreårig gutt i Oslo.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med 47-åringens forsvarer Johannes Wegner Mæland. Han ble tidligere forsvart av Sigurd Klomsæt, mistet advokatbevilgningen tidligere i år i forbindelse med lekkasjer i terrorsaken.

Til Dagbladet sier Klomsæt at straffen var vesentlig lavere enn det som var forespeilet på forhånd.

- Jeg har ikke sett noen dom ennå, så jeg veit ikke hva han er dømt for. I Norge er han siktet for forhold med 21 års strafferamme, så om han ønsker å komme hjem må vi høre etter med ham om. Vi sender en fra kontoret ned til Gambia på nyåret, sier Klomsæt.

Saken oppdateres.