Nordmann drept i India

Den norske ambassaden i India har satt i gang full drapsetterforskning etter at nordmannen Tormod Lindstrøm (23) ble funnet drept søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ministerråd Aud Kolberg ved ambassaden sier til NTB at ambassaderåd Bjørn Midttun er sendt til landsbyen Gujarhatti i delstaten Himachal Pradesh i India der drapet fant sted. Han vil følge politiets drapsetterforskning og rapportere til ambassaden.

Inntil i kveld indisk tid var det ikke kommet noen rapport fra Midttun. Dette kan skyldes at telefonforbindelsen i området er dårlig utbygd, opplyser Kolberg.

Heller ikke Utenriksdepartementet vet noe mer enn at Lindstrøm, som er fra Randaberg i Rogaland, var på turistreise og at han ankom India dagen før han ble funnet drept. Dette opplyser fungerende pressetalskvinne i UD, Hanne-Marie Kaarstad til NTB.

Ifølge opplysningene som foreligger reiste Lindstrøm alene til India. Ambassaden fikk melding om drapet mandag. Han var først i Delhi. Politiet og ambassaden forsøker å spore bevegelsene hans før han fortsatte til landsbyen Gujarhatti som ligger i Shandegar-regionen, ca. tre timers reise fra Delhi. Området har ikke vært regnet som farlig for turister, ifølge den norske ambassaden i Delhi.

Politiet i Stavanger opplyser til NTB at de ikke har foretatt seg annet i denne saken enn å varsle familien. Indisk politi etterforsker det som har skjedd, og politiet i Stavanger blir informert gjennom Utenriksdepartementet.

(NTB)