Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann drept i Rio

En nordmann ble torsdag funnet brutalt drept i sitt hjem i Rio de Janeiro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten er mannen i 60-årene, og han har bodd i den brasilianske byen i 20 år.

Torsdag tok noen naboer seg inn i nordmannen sommerhus utenfor Rio de Janeiro, og innenfor fant de mannen i en blodpøl på gulvet. Politiet har svært få spor å gå etter, men de bekrefter at det ikke er stjålet noe fra huset.

Mannen etterlater seg en brasiliansk kone og to sønner i Brasil.

Voldelig by

Aftenposten skriver i dag at mannen aldri har vært borti noe kriminelt, men at det likevel kan dreie seg om et planlagt drap og en ren henrettelse.

- Både UD og familien er varslet. Vi på konsulatet skal følge opp saken med politiet her, slik at det blir fortgang i etterforskningen. Det blir forøvrig opp til familien i Norge å avgjøre om norsk politi skal kobles inn i saken, sier generalkonsul Thorbjørn Holthe til avisa.

Selv om Rio er kjent som en voldelig by med over 500 drap hver måned, er det uvanlig at utlendinger blir drept. For to år siden ble en nordmann skutt og drept i byen Santos, etter at han hadde vært i banken og tatt ut et større beløp penger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media