Nordmann drept i Sverige

Svensk politi er i ferd med å sirkle seg inn mot personen som mishandlet en 50 år gammel nordmann i Åmotfors slik at han seinere døde. Obduksjonen av 50-åringen viste at han hadde blitt utsatt for grov vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen ble funnet død i sin leilighet 10. desember. To dager tidligere hadde han hatt besøk av en kvinne som han var sammen med og hennes sønn. Onsdag kveld hadde han besøk av flere naboer. Natt til torsdag ringte han til en av naboene som hadde vært på besøk kvelden før og sa at han trengte hjelp. Da nordmannen ble funnet av naboer, var han død.

Indre skader

Politiet ble straks tilkalt, og obduksjonen avdekket at 50-åringen hadde blitt utsatt for grov mishandling. Rettsmedisinerne fant flere alvorlige indre skader. Politiet etterforsker nå saken som drap.

Politiet i Vermland har lagt lokk på etterforskningen, men etter det Dagbladet erfarer, tror de at gjerningsmannen kan befinne seg i Norge. Naboen som er avhørt skal ha gitt svensk politi opplysninger som gjør at de har en navngitt person i søkelyset.

Åmotfors ligger bare tre mil fra svenskegrensen, og norsk politi skal ha blitt kontaktet av sine svenske kollegaer om denne drapssaken.

50-åringen flyttet fra Norge til Sverige i 1993 og hadde ingen barn. Han skal for det meste ha holdt seg for seg selv.