DRAMATISK AKSJON: Her i Aalbæk havn ble en nordmann i februar i fjor skutt og drept av dans politi. To andre nordmenn ble pågrepet. De forsøkte ifølge politiet å smugle 260 kg hasj i en båt ut fra denne småbåthavnen, og her gjennomfører danske marinejegere dykk i området på jakt etter gjenstander som kan ha havnet i sjøen i skytedramaet. Tre nordmenn ble dømt i saken - sistemann er nå frikjent. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DRAMATISK AKSJON: Her i Aalbæk havn ble en nordmann i februar i fjor skutt og drept av dans politi. To andre nordmenn ble pågrepet. De forsøkte ifølge politiet å smugle 260 kg hasj i en båt ut fra denne småbåthavnen, og her gjennomfører danske marinejegere dykk i området på jakt etter gjenstander som kan ha havnet i sjøen i skytedramaet. Tre nordmenn ble dømt i saken - sistemann er nå frikjent. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Nordmann endelig frifunnet i dansk hasjsak

Har sittet i varetekt i ni måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten anker ikke frifinnelsen av den 46 år gamle nordmannen som var tiltalt i hasjsaken i Danmark.

- Vi har kommet til at en anke ikke vil gi noe annet resultat, sier visestatsadvokat Jakob Berger Nielsen til dansk TV2/Nord.

Fire nordmenn ble 28. februar dømt til tre og et halvt års fengsel i byretten i Hjørring for forsøk på smugling av 260 kilo hasj fra Danmark til Norge i januar i fjor. Samtidig ble 46-åringen frikjent.

Han har sittet varetektsfengslet i Danmark i ni måneder, og har varslet at han vil søke erstatning.

De fire som ble dømt i saken, har alle anket dommen. Også statsadvokaten har anket for å få skjerpet dommene for de fire, melder TV2/Nord.

(NTB)