Storbritannia:

Nordmann etterforskes for «hjemme-kastreringer»

I februar ble en 44 år gammel norsk mann, mistenkt for å ha gjort en rekke kastreringer i sitt eget hjem i London, arrestert av britisk politi. På starten av 2000-tallet var han fylkesleder for foreningen FRI.

ÅSTED LONDON: Kastreringene som nordmannen er mistenkt for skal ha skjedd i mannens private hjem i den nordlige delen av London. Foto: Alberto Pezzali/NurPhoto/Shutterstock
ÅSTED LONDON: Kastreringene som nordmannen er mistenkt for skal ha skjedd i mannens private hjem i den nordlige delen av London. Foto: Alberto Pezzali/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mannen skal ha kringkastet flere av «operasjonene» i en direktesending mot betaling. Ifølge The Telegraph er det snakk om et titalls kastreringer, altså fjerning av mannlige kjønnsorganer, som skal ha skjedd i mannens leilighet nord i London.

44-åringen ble pågrepet og arrestert sammen med seks andre personer i februar, som alle skal ha tilknytning til den såkalte Nullo-bevegelsen, skriver avisa videre.

Nullo er en forkortelse for «genital nullification». I bevegelsen - som er inspirert av den japanske kunstneren Mao Sugiyama - har medlemmer tradisjoner for å kutte av kjønnsorganet sitt. Det gjør de enten selv, eller ved hjelp fra en annen «likesinnet».

Inngrepet kan være enten motivert av et ønske om ikke å identifisere seg som sitt biologiske kjønn, eller fordi vedkommende identifiserer seg som aseksuell.

Subjekt omtalte arrestasjonen i februar.

Utenrikstjenesten bekrefter overfor Dagbladet at de er kjent med arrestasjonen. Les svaret lenger ned i saken.

Tidligere tillitsvalgt

I et online-intervju med The Independent, gjort kort tid etter arrestasjonen i februar, fortalte nordmannen at han har utført prosedyren både på seg selv og 58 andre menn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer