Nordmann fengslet i drapssak i Pakistan

Utenriksdepartementet bekrefter saken, og norsk politi og pårørende er varselt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En nordmann har i tre uker vært fengslet mistenkt for drap i Pakistan. Familien i Norge er underrettet, og norsk UD er varslet om pågripelsen.

Ifølge Fredriksstad Blad dreier det seg om en mann.

- Vi har fått opplysninger om at en person skal være drept i Pakistan, og at en norsk borger fra Fredrikstad er pågrepet og fengslet for dette, sier politiførstebetjent Jan Andreassen i Østfold politidistrikt.

Han sier at informasjonen han har fått tilsier at det er en pakistansk borger som er drept.

UD bekrefter Utenriksdepartementets pressevakt Hilde Steinfeldt bekrefter overfor NTB saken.

- Jeg kan bekrefte at ambassaden er varslet om at en nordmann er pågrepet i forbindelse med en drapssak. Norsk politi og pårørende er varslet, sier hun til NTB.

Steinfeldt sier at det har vært løpende kontakt med politiet i Gujrat-distriktet der mannen sitter fengslet. Hun kjenner ikke til om ambassadens folk har vært i direkte kontakt med den fengslede nordmannen.

Den pågrepne mannen skal ennå ikke ha blitt fremstilt for en dommer.

Oøstfold politidistrikt er varslet - Ambassaden har bedt om et møte med det pakistanske innenriksdepartementet blant annet for å undersøke hvorfor vedkommende ikke er fremstilt for en dommer, sier Steinfeldt.

Ettersom det straffbare forholdet har skjedd i Pakistan er det pakistansk politi som har ansvaret for etterforskningen i saken. Men Østfold politidistrikt er varslet ettersom mannen er hjemmehørende i Fredrikstad.

(NTB)