Nordmann fikk sju år i fengsel

En 37 år gammel nordmann ble i dag dømt til sju års fengsel i Sverige for drapet på en mann fra Jämtland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagmannsrettens dom er en kraftig skjerping i forhold til herredsretten, som i desember i fjor helt frikjente mannen for knivdrapet.

Dramaet inntraff i fjor høst da tre mann festet i en hytte i Kaxås i Jämtland. Det som er hevet over tvil er at det ble konsumert betydelige mengder hjemmebrent og at mannen etterpå lå død i huset med et dypt knivstikk i magen.

Utover det har de to overlevendes forklaringer spriket i alle retninger, foruten at begge også endret sine forklaringer fra herredsretten. Av den grunn fryktet påtalemyndigheten at saken skulle låse seg fordi de skyldte på hverandre.

Men det ble likevel bare reist tiltale mot nordmannen, som er bosatt i Jämtland.

I herredsretten ble han frikjent på grunn av det store alkoholinntaket, som ansås å ha forårsaket store hull i hukommelsen. Retten fant ikke at hans forklaring var helt usannsynlig, og derfor kunne ikke skyldspørsmålet bevises utover all rimelig tvil.

Men i lagmannsretten hadde aktoratet skaffet fram nye vitner som styrket mistankene mot nordmannen. Det som skal ha forårsaket drapet, var at den avdøde hadde tystet på ham mens de satt sammen i fengsel.

(NTB-TT)