Nordmann frikjent etter pedofilidom på Sri Lanka

En 52 år gammel stavangermann ble i 1999 dømt til 14 års fengsel for seksuelle overgrep mot en 14 år gammel gutt på Sri Lanka. I går ble han frikjent av en ankedomstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden april i 1999 har 52-åringen fra Stavanger vært fengslet i hovedstaden Colombo på Sri Lanka. Mannen har hele tiden hevdet sin uskyld. Nå kan familiemannen fra Stavanger omsider reise hjem igjen.

- Jeg skulle kanskje ha grått av glede, men klarte det ikke. Jeg har ikke flere tårer igjen, sier 52-åringen til Aftenposten.

Forsto ikke

Han var til stede i rettssalen da dommen ble lest opp, men forsto ikke hva dommeren sa.

- Først da forsvareren kastet seg rundt halsen min og gratulerte, skjønte jeg at jeg var en fri mann, forteller mannen.

Avdelingsdirektør Torbjørn Holte i Utenriksdepartementet opplyser at påtalemyndigheten på Sri Lanka kan anke dommen, men tviler på at de kommer til å gjøre det.

52-åringen kan uansett reise hjem, til tross for at ankefristen ikke er utløpt.

Komplott

Stavanger-mannen var på ferie på Sri Lanka da marerittet startet for halvannet år siden. Han hadde en 14 år gammel gutt på rommet da politiet banket på døra hans.

- Det stemmer at jeg hadde gutten på rommet, men forklaringen er enkel. Jeg ble kjent med ham på stranden. Han ba om penger, og jeg lot ham få vaske klær for meg. Før han gikk, ville han ta en dusj. Han sto og tørket seg da to politifolk stormet inn, forklarer 52-åringen til Aftenposten.

Selv mener han at han var utsatt for et komplott på Sri Lanka, et komplott som kostet ham to år av sitt liv.

(NTB)