Nordmann frykter dødsstraff

En 45 år gammel nordmann er siktet for jomfruvoldtekt på Filippinene. Sjøl sier han at han er uskyldig, og frykter dødsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen hevder at anklagene er falske og en hevn fra hans tidligere filippinske samboer, skriver VG i dag.

- Jeg mener jeg er i overhengende livsfare her inne i fengselet. Jeg blir truet på livet flere ganger om dagen. Det er svært, svært vanskelig, forteller mannen til avisen.

Kvinnen som har anmeldt nordmannen var hans tidligere samboer. Ifølge anmeldelsen skal voldtekten ha skjedd i Manila i fjor. Men allerede to dager før reiste nordmannen sammen med kvinnen til Pangansinan, bekrefter utskrifter av passasjerlister fra Philippines Airlines. Ambassaden har også bekreftet at mannen og hans samboer søkte om turistvisum til Norge etter at voldtekten skal ha foregått.

Mannen mener det hele er en hevn fra ekssamboeren fordi han brøt med henne og flyttet sammen med en annen kvinne. Han er også overrasket over at hun angivelig var jomfru da han skal ha voldtatt henne. Mannen skal ha fotobevis på at hun var prostituert i Angeles City i Manila da de traff hverandre.

- Hun har også to barn fra før, sier mannen til VG.

Mannen har fått bistand fra norske myndigheter of framilien i Norger i løpet av de tre månedene han har sittet varetektsfengslet i Lingayen Province Prison i Pangansinan, sju timers bilur fra Manila.

(Dagbladet.no)