Nordmann fryktes drept

LONDON/OSLO (Dagbladet):En 26 år gammel dataingeniør fra Nord-Odal i Hedmark kan være blant de 30 omkomne i den voldsomme togkrasjen i London tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske myndigheter skal ha funnet mannens pass på en av de omkomne.

Familien til 26-åringen ble i går underrettet av lensmannen i Nord-Odal. Trolig vil de reise til London i løpet av dagen for nå få svar på om politiets opplysninger er riktige. Mannen, som har jobbet i Telia i vel ett år, skulle delta på et kurs i London. Mannen har ikke gitt livstegn fra seg siden tirsdag.

- Familien begynte å ane uro onsdag da de ikke fikk kontakt med mannen, sier lensmann Steinar Bjørnstad i Nord-Odal til Dagbladet.

De ansatte i Telia vil avvente situasjonen inntil de får bekreftet at mannen er omkommet.

- Dette er forferdelig vanskelig for både familien og våre ansatte, sier informasjonsdirektør Hanne Dirdal i Telia Norge.

Mannen var eneste representant fra Telia Norge på et datakurs på et konferansesenter i Maidenhead i London.

Fire svensker

Med på toget var også fire svenske Telia-medarbeidere. Tre av dem reiste hjem tirsdag etter å ha fått krisehjelp. 51 år gamle Göran Ödling fra Sundsvall, som var med på ulykken, var fortsatt i London. Onsdag ble han intervjuet av Expressen.

- Kan du beskrive situasjonen i vognen?

- Det brant overalt rundt meg. Det var som en krigssone. Det tok lang tid før noen fikk åpnet en dør og vi kunne komme oss ut.

Nordmannen reiste ikke i følge med svenskene. Han ble meldt savnet av familien i Norge.

127 kan være døde

Togkatastrofen i London kan ha krevd så mange som 127 dødsofre. Politiet bekreftet i går kveld at 30 er omkommet. Patologene står nå overfor den uhyre vanskelig jobben å forsøke på identifisere flest mulig.

Den vanlige mann og kvinne har lagt ned sin lille personlige honnør i respekt for de døde. Blomsterhavet ved ulykkesstedet er et uttrykk for hvor sterkt denne tragedien ikke bare rammer enkeltpersoner, men også et samfunn.

Mange etterlatte var igår og besøkte åstedet.