Nordmann fryktes drept

LONDON/OSLO (Dagbladet):En 26 år gammel dataingeniør fra Nord-Odal i Hedmark kan være blant de 30 omkomne i den voldsomme togkrasjen i London tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske myndigheter skal ha funnet mannens pass på en av de omkomne.

Familien til 26-åringen ble i går underrettet av lensmannen i Nord-Odal. Trolig vil de reise til London i løpet av dagen for nå få svar på om politiets opplysninger er riktige. Mannen, som har jobbet i Telia i vel ett år, skulle delta på et kurs i London. Mannen har ikke gitt livstegn fra seg siden tirsdag.

- Familien begynte å ane uro onsdag da de ikke fikk kontakt med mannen, sier lensmann Steinar Bjørnstad i Nord-Odal til Dagbladet.

De ansatte i Telia vil avvente situasjonen inntil de får bekreftet at mannen er omkommet.

- Dette er forferdelig vanskelig for både familien og våre ansatte, sier informasjonsdirektør Hanne Dirdal i Telia Norge.

Mannen var eneste representant fra Telia Norge på et datakurs på et konferansesenter i Maidenhead i London.

Fire svensker

Med på toget var også fire svenske Telia-medarbeidere. Tre av dem reiste hjem tirsdag etter å ha fått krisehjelp. 51 år gamle Göran Ödling fra Sundsvall, som var med på ulykken, var fortsatt i London. Onsdag ble han intervjuet av Expressen.

- Kan du beskrive situasjonen i vognen?

- Det brant overalt rundt meg. Det var som en krigssone. Det tok lang tid før noen fikk åpnet en dør og vi kunne komme oss ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannen reiste ikke i følge med svenskene. Han ble meldt savnet av familien i Norge.

127 kan være døde

Togkatastrofen i London kan ha krevd så mange som 127 dødsofre. Politiet bekreftet i går kveld at 30 er omkommet. Patologene står nå overfor den uhyre vanskelig jobben å forsøke på identifisere flest mulig.

Den vanlige mann og kvinne har lagt ned sin lille personlige honnør i respekt for de døde. Blomsterhavet ved ulykkesstedet er et uttrykk for hvor sterkt denne tragedien ikke bare rammer enkeltpersoner, men også et samfunn.

Mange etterlatte var igår og besøkte åstedet.