Nordmann funnet død på Pattaya-hotell

En nordmann i 50-årene fra Sørlandet er funnet død på sitt hotellrom i badebyen Pattaya i Thailand. Da politiet ransaket rommet til den døde nordmannen var kofferten hans endevendt, og lommeboka tom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ble varslet om dødsfallet tirsdag 7. april av en ansatt ved hotellet Champ i Pattaya. Vaskehjelpen hadde funnet nordmannen død på sitt hotellrom, bare iført en truse og skjorte.

Ifølge avisa Pattaya Mail undersøkte politiet hotellrommet og konstaterte at lommeboka til nordmannen var tom.

Lite hotell

- Det så ut som om noen hadde romstert i kofferten til mannen, og tømt lommeboka for verdier, sier en politikilde til Pattaya Mail.

Nordmannen bodde på et mindre hotell i Pattaya. Han var på ferie i badebyen. Om morgenen 7. april fikk vaskehjelpen på Champ hotell sjokk da hun skulle vaske rommet til sørlendingen.

På senga i rom 605 lå nordmannen i en blodpøl. Hun varslet straks det lokale politiet.
Det var ingen tegn til innbrudd på hotellrommet. Bare kofferten til sørlendingen vitnet om ubudne gjester på rommet.

- Vi er blitt varslet om dødsfallet, men det er ingenting som tyder på at det ligger en kriminell handling bak, sier førstesekretær Kaia Bilton ved den norske ambassaden i Bangkok. Hun ønsker ikke å kommentere opplysningene om at nordmannens lommebok var tom, og at kofferten var endevendt.

Ingen kamp

Ifølge polititjenestemenn som var på åstedet bar ikke hotellrommet preg av kamp. Kriminalteknikerne fant heller ingen ytre tegn på vold.

- Sørlendingen er sendt til obduksjon i Bangkok. Dette er vanlig rutine i slike saker, sier Kaia Bilton til Dagbladet.
Thailandsk politi utelukker ikke at noen kan ha brutt seg inn på nordmannens hotellrom og endevendt bagasjen hans etter at han var død.

- Vi holder alle muligheter åpne, sier en politikilde i Pattaya.