GJENGLEMT: Luksusbåten, av typen Rinker Vee 342, skal nå hentes av den norske eieren, opplyser politiet. Foto: POLISEN BÅTSAMVERKAN VÄSTRA GÖTALAND
GJENGLEMT: Luksusbåten, av typen Rinker Vee 342, skal nå hentes av den norske eieren, opplyser politiet. Foto: POLISEN BÅTSAMVERKAN VÄSTRA GÖTALANDVis mer

Nordmann glemte luksusbåt i Sverige

Trodde cabincruiseren til 800 000 kroner var solgt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Har du ankommet Strömstad i båt de siste to åra, har du sannsynligvis sett en tilsynelatende eierløs cabincruiser ligge fortøyd ved innseilingen, ikke langt fra politistasjonen. Politiet har lenge undret seg over hvem som eier båten, og trodde den kunne være stjålet.

Mandag gikk politiet i Västra Götaland ut på Facebook og etterlyste eieren. Etterlysningen ble videreformidlet av flere norske medier, bl.a. NRK Østfold - og nå har de fått napp:

Eieren viser seg å være en nordmann som rett og slett har glemt båten. Cabincruiseren er verdt opptil 800 000 norske kroner, skriver GT Expressen.

Trodde den var solgt - Han trodde båten var solgt, sier politiinspektør Tomas Andersson til Dagbladet.

Hvordan det er mulig bare å glemme en båt til 800 000 kroner, er ikke på det rene. Men Andersson regner med at den foreløpig anonyme norske næringsdrivende har romslig økonomi.

- Han har forklart at han jobber veldig mye og er mye opptatt. Nå har han lovet å komme og hente båten om en måned, sier han.

Andersson beskriver cabincruiseren, av typen Rinker Vee 342, som «en veldig fin båt», med to innenbordsmotorer på 300 hestekrefter hver.

- Etter flere år har det grodd en del skjell på den, bemerker han.

- Kunne bare tatt den Politiets etterforskning har avdekket at båten ble importert fra USA i 2006. Mellom 2007 og 2011 sto den i en båthall i Strömstad, før den ble sjøsatt i 2012, for å bli solgt. Etter det har den altså forsvunnet ut av båteierens minne.

Politiinspektøren forteller at de fattet mistanke om norsk eierskap da de tok seg inn og bl.a. fant et norsk flagg og norske kroner.

- En stund hang nøkkelen på relingen. Om noen hadde bestemt seg for å ta båten, kunne vedkommende beholdt den resten av livet, siden ingen etterlyste den, humrer Andersson.

Det eneste etterspillet affæren får for den påminte båteieren, er krav om å betale båtplass for to år - anslagsvis 15 000 kroner.

- Det hele får en lykkelig slutt, konstaterer politiinspektør Andersson.