PLAYA DEL INGLES: En nordmann ligger på sykehus i den populære turistbyen Playa del Ingles på Gran Canaria etter en uviss hendelse natt til torsdag. Personene på bildet har ikke med episoden å gjøre. Arkivfoto: DAGBLADET
PLAYA DEL INGLES: En nordmann ligger på sykehus i den populære turistbyen Playa del Ingles på Gran Canaria etter en uviss hendelse natt til torsdag. Personene på bildet har ikke med episoden å gjøre. Arkivfoto: DAGBLADETVis mer

Nordmann i koma på Gran Canaria

Ligger i koma på fjerde dagen etter en hendelse natt til torsdag. Reisefølget vet ikke hva som har skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En nordmann i 50-årene ligger i koma på sykehuset Clinica Rocha i San Augustin, etter en hendelse natt til torsdag.

Kunne ikke gjøre rede for seg
Mannen ble borte fra reisefølget etter det som betegnes som en rolig kveld på byen natt til torsdag, opplyser medturisten Jan Warberg til Dagbladet.no.

- Han kom i taxi halv seks på morgenen, og kunne da ikke gjøre rede for seg. Vi andre hadde gått hjem rundt klokka tre, men fikk ikke tak i ham på telefon, forklarer Warberg.

Warberg reiser sammen med den skadde og dennes bror. Han forteller at de to antar at mannen har blitt slått ned.

Store hodeskader
Warberg forteller at mannen hadde fått en kraftig smell, og at de to reisemakkerne kjørte ham på sykehuset ved første anledning.

Mannen har ligget i koma siden torsdag. Legene på sykehuset holder ham nå i medisinsk koma for at skadene skal kunne leges i fred.

- Vi ble fortalt at han hadde fått en brist på hjerneskallen, sier Warberg til Dagbladet.no.

Warberg antar at mannen på egen hånd bestilte taxi hjem til hotellet den skjebnesvangre natten. Nordmennene hadde fått opplyst av legene at det tar noe tid fra skaden inntreffer, til funksjonaliteten reduseres.

- Vi vet ikke hvor lenge han må være på sykehus. Og fremfor alt ikke hva som er grunnen til at han er der, sier en fortvilt Jan Warberg.

Ikke kjent for UD
Pia Gjesme Holm, pressevakt ved UD, kjenner ikke til hendelsen da Dagbladet.no kontakter departementet i kveld.

- Dette har vi ikke blitt opplyst om. Det betyr ikke at det ikke kan ha skjedd, men de involverte føler antakelig at de ikke trenger vår bistand, sier Holm til Dagbladet.no.