Nordmann i sikkerhet etter gisselaksjon

Kom til rette i natt og ringte hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): En av de ni nordmennene som er / har vært gisler på Tigantourine-anlegget i Algerie, kom i natt i sikkerhet.

- En av de ni nordmennene er nå i sikkerhet. Han ligger på et lokalt sykehus, opplyser UDs pressevakt Veslemøy Salvesen til Dagbladet.

Stabil Statoil-talsmann Bård Glad Pedersen sier til Dagbladet at nordmannen som er reddet i Algerie, har vært i kontakt med sine pårørende på telefon.

- Han får medisinsk behandling, og tilstanden er stabil, sier Pedersen til Dagbladet.

I tillegg til nordmannen kom tre av Statoils algeriske ansatte i går til rette. Dette betyr at 9 av selskapets 17 ansatte som befant seg på In Amenas-anlegget i utgangspunktet, nå er i sikkerhet. Det foreligger imidlertid ingen informasjon om de resterende 8.

40 evakuert - Vi får hele tida inn meldinger, men ingenting kan bekreftes, sier UDs pressevakt Salvesen.

UNNSLAPP:  Nordmannen som nå er kommet til rette, var blant de ni nordmennene som er / har vært gisler ved Tigantourine-anlegget i Algerie. Foto: KJETIL ALSVIK / EPA / NTB SCANPIX
UNNSLAPP: Nordmannen som nå er kommet til rette, var blant de ni nordmennene som er / har vært gisler ved Tigantourine-anlegget i Algerie. Foto: KJETIL ALSVIK / EPA / NTB SCANPIX Vis mer

Hun bemerker at aksjonen etter alt å dømme fremdeles pågår.

Statoil har til nå evakuert 40 medarbeidere fra Algerie. Dette inkluderer de fem som ikke ble fanget inne på gassanlegget. Et fly er på vei til landet for å hente flere i løpet av dagen.