Nordmann i thailandsk flyulykke omkommet

Nordmannen som var om bord i det thailandske flyet som styrtet i går, er omkommet. Det bekrefter UDs fungerende pressetalskvinne Hanne-Marie Kaarstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Opplysningen er ennå ikke bekreftet fra thailandske myndigheter, men vi har sikre opplysninger om nordmannen er omkommet, sier Kaarstad til NTB.

Den omkomne er den 38 år gamle Roger Figenschau fra Storfjord i Troms. Familien er informert, og et medlem av familien reiser umiddelbart til Thailand, der vedkommende vil få bistand fra den norske ambassaden, opplyser Kaarstad.

Dristig

Flykapteinen virket vel dristig da han ville forsøke enda en gang å lande i stormværet, etter tre mislykte forsøk, sier et tysk par som overlevde Thai Air-ulykken.

Sammen med dem overlevde 42 andre. Minst 92 omkom, blant dem ni utlendinger. Blant utlendingene som overlevde er tre australiere, tre japanere, tre tyskere, to briter og en israeler innlagt på sykehus med skader.

Fem amerikanske statsborgere er identifisert blant de omkomne i tillegg til nordmannen.

Tredje forsøk

Flykapteinen gjorde tre forsøk på å lande flight TG261 på Surat Thani-flyplassen, inngangsportal for turister som kommer luftveien til rekreasjonsmålene Koh Samui og Koh Pha Ngan i Sør-Thailand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer