Nordmann i thailandsk flyulykke omkommet

Nordmannen som var om bord i det thailandske flyet som styrtet i går, er omkommet. Det bekrefter UDs fungerende pressetalskvinne Hanne-Marie Kaarstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Opplysningen er ennå ikke bekreftet fra thailandske myndigheter, men vi har sikre opplysninger om nordmannen er omkommet, sier Kaarstad til NTB.

Den omkomne er den 38 år gamle Roger Figenschau fra Storfjord i Troms. Familien er informert, og et medlem av familien reiser umiddelbart til Thailand, der vedkommende vil få bistand fra den norske ambassaden, opplyser Kaarstad.

Dristig

Flykapteinen virket vel dristig da han ville forsøke enda en gang å lande i stormværet, etter tre mislykte forsøk, sier et tysk par som overlevde Thai Air-ulykken.

Sammen med dem overlevde 42 andre. Minst 92 omkom, blant dem ni utlendinger. Blant utlendingene som overlevde er tre australiere, tre japanere, tre tyskere, to briter og en israeler innlagt på sykehus med skader.

Fem amerikanske statsborgere er identifisert blant de omkomne i tillegg til nordmannen.

Tredje forsøk

Flykapteinen gjorde tre forsøk på å lande flight TG261 på Surat Thani-flyplassen, inngangsportal for turister som kommer luftveien til rekreasjonsmålene Koh Samui og Koh Pha Ngan i Sør-Thailand.

Det var storm og kraftig regn, en følge av tropestormen «Jill» som var ventet innover kysten av det sørlige Thailand sent lørdag.

Kapteinen informerte passasjerene over høyttaleren at dersom tredje forsøk ikke lyktes, ville han gjøre vendereis til Bangkok.

- I det vi nærmet oss rullebanen tredje gangen trakk han flyet opp i noe som virket som en 80 graders vinkel. Så kom det kraftige krasjet, forteller Johann Schäffer, en 32-årig tysker som reiste sammen med sin 31-årige kjæreste Claudia Riegel. De ligger forslåtte, men i live, i hver sin sykehusseng i Surat Thani.

Setebeltet festet

Flyet styrtet i en sump ved en gummiplantasje fredag kveld, en kilometer fra rullebanen på Surat Thani.

- Jeg hadde fremdeles setebeltet festet. Vannet strømmet inn i kabinen, og hånden min hang ned i vannet, husker Schäffer. - Jeg så et kvinneansikt i vannet. Hun var død. Jeg ropte Claudias navn, og hun svarte. Takk Gud hun var i live, sier han med beveget stemme.

Paret klarte å krype ut gjennom et hull i flykroppen, dels vasset de gjennom sumpen med vann opp til hoften, dels svømte de, til de ble møtt av redningsfolkene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer