Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann i USA testes for miltbrann

En ansatt ved Norges ambassade i Washington er testet for miltbrann etter influensalignende symptomer. Ambassaden holdt stengt mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Postrommene i Norges ambassade i Washington skal undersøkes etter anbefaling fra amerikanske myndigheter, fordi ambassaden mottar sin post fra postsorteringsanlegget Brentwood, der to postansatte er døde av miltbrann. Ambassaden ble holdt stengt mandag, fordi rommene skulle gjennom en såkalt miljøundersøkelse.

Ambassadør Knut Vollebæk og hans nærmeste ansatte møtte derfor til jobb mandag morgen på hans hjemmekontor i ambassadørboligen.

Resultatene av undersøkelsen av den ansatte er foreløpig usikre, ifølge pressetalsmann Jon-Åge Øyslebø, og nye tester er derfor gjennomført.

Han sier resultatet av disse undersøkelsene vil foreligge raskt. På grunn av situasjonen som er oppstått er det bestemt at alle ansatte ved ambassaden skal la seg teste for eventuell miltbrannb akterie. Også resultatene av disse prøvene er ventet raskt.

På spørsmål om ambassaden ikke visste at de mottok post fra Brentwood før nå, svarer Øyslebø:

- Jo, vi har vært klar over det lenge. Vi har derfor de to siste ukene sortert all post på ett sted, og med gummihansker og masker, sier han. Han sier myndighetene fredag gikk ut med anbefalingen om at alle som mottar post fra denne sentralen, undersøker lokalene sine.

(NTB)

Hele Norges coronakart