Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann kidnappet dansk kvinne

Bevæpnet med en kniv kidnappet han den 50 år gamle danske kvinnen, og tvang henne med seg til Göteborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En nordmann væpnet med kniv kidnappet torsdag en dansk kvinne og tvang henne med seg til Göteborg, der hun klarte å rømme. Mannen, som er psykiatrisk pasient, ble senere tatt av politiet.

Den 50 år gamle kvinnen var hjemme i Kastrup utenfor København da mannen trengte seg inn i huset torsdag formiddag. Han kuttet straks telefonledningen, bandt kvinnen og krevde å få bilnøklene. Kvinnen var et helt tilfeldig offer, ifølge politiet.

Mannen, som har psykiske problemer, skal ha rømt fra behandling i Norge. Han lyktes ikke å stikke av med kvinnens bil og tvang henne i stedet til å være hans sjåfør. Hensikten var å kjøre til Oslo.

Kvinnen opplevde en skrekkferd fra København med den knivvæpnede mannen ved siden av seg. På Vasagatan i sentrum av Göteborg klarte hun å åpne bildøren, kaste seg ut og rømme innpå et bibliotek. Mannen fortsatte med bilen, men stoppet senere på Linnéplatsen der han begynte å krangle med noen andre.

- Kvinnen var sjokkert, sier vakthavende hos politiet i Göteborg, Ake Petterson.

Mannen er satt i arrest, mens kvinnen senere torsdag kunne vende hjem til Amager.

(NTB-TT)

Hele Norges coronakart