Nordmann mistenkt for parteringsdrap i Thailand

Levninger funnet hjemme hos den velstående mannen i 40-åra, ifølge politiet.

BAK LÅS OG SLÅ: Nordmannen i 40-åra sitter nå i politiarresten i Chalong. Formelt er han siktet for ulovlig våpenbesittelse, etter at en pistol tilhørende den savnede tidligere kjæresten ble funnet under gårsdagens razzia mot hans svære villa på feriestedet Kata. Foto: LARS GÖRAN DIKANDER
BAK LÅS OG SLÅ: Nordmannen i 40-åra sitter nå i politiarresten i Chalong. Formelt er han siktet for ulovlig våpenbesittelse, etter at en pistol tilhørende den savnede tidligere kjæresten ble funnet under gårsdagens razzia mot hans svære villa på feriestedet Kata. Foto: LARS GÖRAN DIKANDERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En nordmann i 40-åra bosatt i Thailand er arrestert etter at politiet i Phuket fant det de tror kan være kroppsdeler fra et menneske i huset hans, melder lokalavisa Phuket Wan.

Ifølge avisa stormet 30 politifolk den velstående mannens bolig på feriestedet Kata i går kveld og fant mistenkelige beinrester oppbevart i plastposer som lå i ei søppelbøtte i kjelleren. I tillegg fant de et våpen.

Thailandsk politi bekrefter pågripelsen overfor Dagbladet, og opplyser at nordmannen sitter i politiarresten i Chalong.

- Foreløpig er han siktet for ulovlig våpenbesittelse. Vi gjør undersøkelser rundt drapet etter å ha funnet levninger på et bad i huset hans, men vi vil ikke trekke forhastede konklusjoner, sier en lokal politimann til Dagbladet.

Mye omtalt Politiet mistenker at kroppsdelene er levningene av nordmannens tidligere kjæreste, som forsvant sporløst i 2009. Forsvinningssaken har vært mye omtalt i lokale medier, og familien har utøvd sterkt press på politiet for å få saken løst.

I tillegg til beinrestene fant politiet eiendeler tilhørende den savnede kvinnen, som identifikasjonskort og ei klokke. Våpenet de fant, er en pistol registrert på den savnede kvinnen, skriver avisa.

Nordmannen, som utvandret til Thailand for noen år tilbake, nekter straffskyld og avviser at han har noe kjennskap til innholdet i søppelbøtta eller noe å gjøre med ekskjærestens forsvinning.

DNA-analyse Politiet driver nå teknisk etterforskning på åstedet, og levningene er sendt til DNA-analyse i Bangkok, opplyser lederen for razziaen, Atip Tannin.

Utenriksdepartementet i Norge er så langt ikke kjent med saken.

VELSTÅENDE: Nordmannen er svært velbeslått etter thailandsk målestokk, og bor i dette huset, med sju soverom. Politiet slo til mot boligen i går kveld, i en storstilt razzia som involverte 30 politifolk. Foto: LARS GÖRAN DIKANDER
VELSTÅENDE: Nordmannen er svært velbeslått etter thailandsk målestokk, og bor i dette huset, med sju soverom. Politiet slo til mot boligen i går kveld, i en storstilt razzia som involverte 30 politifolk. Foto: LARS GÖRAN DIKANDER Vis mer

- Vi er ikke blitt varslet om denne saken av thailandsk politi. Men vi vil nå ta kontakt med dem, sier Birgit Brantenberg, konsul og ambassaderåd ved Norges ambassade i Bangkok, til Dagbladet.

Da politiet stormet den svære boligen, fant de nordmannen sammen med sin nåværende thailandske kjæreste. Hun skal ha forklart at hun aldri har hørt snakk om mannens tidligere forhold i løpet av de seks månedene hun har bodd i huset.

Den savnede ekskjæresten var 30 år da hun forsvant i juli 2009. Hun etterlot seg to barn.

Nordmannen er ikke tidligere straffet i Norge.

Dagbladet følger saken.

SAVNET: Den siktede nordmannens tidligere kjæreste forsvant i juli 2009. Saken har vært mye omtalt i Phuket. Faksimile: KVINNENS IDENTIFIKASJONSKORT
SAVNET: Den siktede nordmannens tidligere kjæreste forsvant i juli 2009. Saken har vært mye omtalt i Phuket. Faksimile: KVINNENS IDENTIFIKASJONSKORT Vis mer