Nordmann pågrepet i Russland:

Nordmann mistenkt for spionasje i Russland

Det russiske nyhetsbyrået Rosbalt hevder at en nordmann skal være mistenkt for spionasje i Moskva.

ARRESTERT: En russisk domstol bekrefter at de har arrestert tidligere grenseinspektør Frode Berg. Foto: Atle Staalesen / The Independent Barents Observer
ARRESTERT: En russisk domstol bekrefter at de har arrestert tidligere grenseinspektør Frode Berg. Foto: Atle Staalesen / The Independent Barents Observer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det russiske nyhetsbyrået Rosbalt hevder at norske Frode Berg, som tidligere i år ble pågrepet av russisk politi, er mistenkt for spionasje. Nyhetsbyrået melder at det var det russiske sikkerhetspolitiet FSB som pågrep nordmannen. Dette får Dagbladet bekreftet av den russiske domstolen.

«De tok ham, som man sier, på fersken - i forbindelse med overlevering av dokumenter som inneholdt hemmeligstemplet informasjon», skal en ikke navngitt FSB-kilde ha opplyst, ifølge nyhetsbyrået.

Tidligere i desember skrev NRK at Berg, som er bosatt i Kirkenes, ble arrestert under en reise i Moskva. Berg er tidligere grenseinspektør.

- Tilgang på sensitive dokumenter

Nyhetsbyrået Regnum skriver i likhet med Rosbalt at nordmannen ble arrestert mens han fikk overlevert hemmelige dokumenter. Dokumentene han skal ha fått skal dreie seg om marinen. Det er ikke spesifisert om det er den russiske marinen, skriver flere russiske medier, blant annet Regnum. Nettstedet Gazeta skriver at det er lite trolig at man får vite innholdet i saken, siden dokumentene er hemmelige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer