Nordmann nær drept i Brussel

En norsk diplomat i Brussel lå onsdag kveld og natt til torsdag flere timer innesperret i bagasjerommet i bilen sin etter å ha blitt truet med pistol, slått og sparket av fem ukjente gjerningsmenn. Diplomaten var nær ved å omkomme av mangel på luft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diplomaten kom fra det nær seks timer lange marerittet med hodeskader og kutt i brystet og låret. Han er fortsatt innlagt på sykehus, men har det etter forholdene bra.

Overfallet skjedde da diplomaten skulle fylle bensin på en Shell-stasjon i Waterloo, 18 kilometer sør for Brussel, ved 21-tiden onsdag kveld. To menn, bevæpnet med pistol og kniv, tvang ham inn i baksetet på bilen sin og kjørte deretter til et sted sør for Waterloo. Der ventet ytterligere tre menn som truet til seg den norske diplomatens kredittkort under stadige våpentrusler. Deretter ble han låst inn i bilens bagasjerom.

Etter rundt en time kom de fem gjerningsmennene tilbake og gikk på ny løs på den norske diplomaten fordi en av kortkodene han oppga ikke stemte. Etter å ha blitt delvis avkledd, sparket og truet med pistol og kniv, fikk han et kraftig spark mot hodet, og halvt bevisstløst ble han igjen kastet inn i bagasjerommet.

Flere timer senere våknet nordmannen, og klarte på mirakuløst vis å få seg ut av bilen, finne nøklene og kjøre hjem.

(NTB)