T-BANEN: Det var T-banevogner fra selskapet Hamburger Hochbahn nordmannen og svensken ble tatt på fersken i å spraye ned. Skadene beløper seg til 143 000 kroner. Arkivfoto: Nico Stephan / Wikimedia Commons
T-BANEN: Det var T-banevogner fra selskapet Hamburger Hochbahn nordmannen og svensken ble tatt på fersken i å spraye ned. Skadene beløper seg til 143 000 kroner. Arkivfoto: Nico Stephan / Wikimedia CommonsVis mer

Nordmann og svenske sprayet ned T-bane­vogner i Hamburg

Ble tatt med spraymaling på hendene.

En 24-årig nordmann og en 25-årig svenske ble tatt på fersk gjerning etter å ha sprayet ned T-banevogner i Hamburg for ei uke siden. Det melder politiet via Focus.de.

Harselas

Lokalavisa/livsstilportalen Ganz Hamburg har en heller malerisk beskrivelse av saken, med innledningen:

«Mange hamburgere tenker på Sverige og Norge som en idyllisk Bakkebygrend- og Pippi Langstrømpe-verden med utelukkende koselige mennesker.»

Ikke desto mindre slår avisa fast at de lave prisene på mat og drikke i den tyske storbyen tiltrekker seg mange skandinaviske turister.

«En 24-årig nordmann og en 25-årig svenske har åpenbart avlagt byen vår et besøk, og tilsynelatende funnet seg godt til rette.»

110 kvadratmeter

Det var natt til forrige mandag vakter på et oppsamlingssted for U-bahnvogner i bydelen St. Georg hørte «klaprelyder». Kort tid etter påtraff de nordmannen og svensken - begge hadde spraymaling på hendene.

Det viste seg at to vogner var sprayet ned av graffiti; det samlede «dekorerte» arealet var 110 kvadratmeter.

De to skandinavene ble pågrepet, samtidig ble «diverse spraybokser» beslaglagt på åstedet.

Begge tilsto tilgrisingen, som beløper seg til 15 000 euro (ca. 143 000 kroner). Utfallet av rettsprosessen er ikke kjent.