Nordmann omkom i hotellbrann

En norsk mann og en svensk kvinne omkom i en hotellbrann i Sverige i dag. Seks personer er sendt til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen i Hotell Borgholm på Öland brøt ut ved 06.30-tida i dag tidlig. Først ved 15-tida var brannen under kontroll.

Politiet på stedet bekreftet overfor avisa Expressens journalist på stedet at de omkomne er en norsk mann og en norsk kvinne. De skal være i 30-40-årsalderen, ble funnet av redningsmannskaper inne på rommet sitt.

Seinere ble det klart at bare en ene omkomne er norsk. Det er en 31 år gammel mann fra Nordkjosbotn i Troms.

Ifølge politiets informasjonssjef i Kalmar, Ulf Karlsson, omkom de to trolig av røykforgiftning. p>Brannen ble oppdaget da de ansatte kom på jobb. Da ytterdørene ble åpnet, slo flammene mot dem.

- Det virker som om brannen har begynt i nærheten av frokostsalen eller baren, sier hotellvert Owe Fransson til det svenske nyhetsbyrået TT.

Ifølge den svenske avisa Expressen er seks personer skadd, blant dem to ansatte ved hoteller.

En av de ansatte skal ha livstruende skader.

Fire gjester har pådratt seg skader i brannen. Det skal være et par fra Märsta og et par fea Göteborg. Minst en av personene måtte kaste seg ut av et vindu på hotellet.

Hotellet er totalskadd etter brannen. Da brannen brøt ut, var bare tre av rommene leid ut. I kveld skulle samtlige 33 rom være utleid.

OMKOM: En mann og en kvinne omkom i en heftig hotellbrann på Öland. Fem andre personer ble skadd i brannen på Hotell Borgholm, midt i sentrum av Borgholm på Öland.