Nordmann på jakt etter verdens dødeligste slanger

Nå vil de selge inn opptak til norsk tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mange mennesker har en stor frykt for slanger, men Kristoffer Kaspersen (27) fra Oslo oppsøker dem. Gjerne de aller farligste.

Sammen med den australske slangeeksperten Billy Collett (25) har han jaktet på de fem dødeligste slangeartene som alle lever rundt omkring i Australia. Etter å ha tilbrakt seks måneder i Australia har han og produksjons- og regiutdannede Kristoffer Fladmark (28) og filmfotograf Jan Kielland (27) nå filmet inn deres jakt på slangene, og vil nå selge det som serie til norsk tv.

Fascinasjon - Hvorfor velger du å oppsøke de farligste slangene i verden?

- Jeg har alltid hatt en fascinasjon for dyr, og spesielt krypdyr. Det startet vel på spaniaferie da man møtte firfisler og lignende, men også på hytta på Son har jeg fanget hoggormer og undersøkt dem nøye, sier Kaspersen til Dagbladet.

Ideen fikk 27-åringen da han møtte Collett da han jobbet ved Australian Reptile Park.

- Han hadde, som meg, en sterk interesse for reptiler. Vi hadde begge en drøm om å oppleve de fem dødeligste slangeartene i verden, så det var full klaff.

Ønsker å skape forståelse Kaspersen har også studert reptiler på Costa Rica og kan på stående fot ramse opp de fem dødeligste slangeartene uten jukselapp til Dagbladets reporter:

1. Inland Taipan
2. Eastern Brown Snake
3. Coastal Taipan
4. Common Tiger Snake
5. Death Adder

- Jeg hadde ideen krystallklar foran meg, så jeg samlet sammen Fladmark og Kielland. Etter å ha skrapt sammen penger og lånt utstyr var det klart. I november dro jeg til Australia for å gjøre research og i april kom resten.

Kaspersen ønsker å skape forståelse rundt slanger, og mener de er uforståtte dyr fordi de er annerledes.

- Vi kan benytte oss av slangene - De har like mye rett å leve som andre dyr. Det er generelt en sånn holdning der «en død slange er en god slange», men jeg er overbevist om at vi kan benytte oss av den på noe vis.

I programmet har de snakket med giftforsker Bryan Grieg Fry ved Universitetet i Melbourne, som forteller at de kan bruke komponenter fra giften til Taipan-slangen til å senke folks blodtrykk.

- Vi vil bryte med denne misforståelsen folk har av slanger og skape og vise fram det positive aspektet. Det er feil å drepe den fordi den er annerledes. Den har blitt sett ned på siden bibelsk tid.

- Spent Produksjons- og regiutdannede Kristoffer Fladmark var mer skeptisk til hvordan det hele skulle gå:

- Jeg var spent på hvordan det skulle gå, men bestemte meg for å stole på Kristoffer og Billy, så det gikk greit, sier han.

- MISFORSTÅTTE DYR: Kristoffer Kaspersen (27) mener slanger er misforståtte dyr og mener man kan benytte seg av dem. Foto: Privat
- MISFORSTÅTTE DYR: Kristoffer Kaspersen (27) mener slanger er misforståtte dyr og mener man kan benytte seg av dem. Foto: Privat Vis mer

Han forteller at det første møtet med en slange var da Billy hadde lagt en svær pytonslange i bakgården.

- Da vi nærmet oss den, glefset den etter oss og vi løp ned stoler og bord! forteller Fladmark.

- Slanger følger ikke manus Kaspersen sier at det var en tanke som gikk gjennom hodet hans da: «Hvordan ville det gå å jakte opp de fem farligste når dette var reaksjonen?»

- Slanger følger ikke manus og det er alltid umulig å si hva som skjer. Feiltrinn kan gi dødelige konsekvenser, sier han.

Han forteller at det har vært flere nær døden-opplevelser på eventyret i den ville naturen i Australia.

- Etter at vi hadde vært på grisejakt kunne jeg ikke tro det jeg hørte. Billy ropte at han hadde funnet en Taipan, og det var noe vi hadde lett etter lenge. Billy tar den opp ved halen og plutselig svinger den opp mot hendene hans og treffer han. Så slipper han den og så prøver vi å klemme ut blod, for å se om det gikk gjennom huden, men heldigvis hadde han flaks og ble truffet i neglen.

- Da hadde ikke programmet en gang startet, og jeg lurte på om det skulle ende før det hadde startet, sier Kaspersen.

SLANGEJAKT: Sammen med den australske slangeeksperten Billy Collett (25) har Kristoffer Kaspersen (27) fra Oslo jaktet på de fem dødeligste slangeartene som alle lever rundt omkring i Australia. Foto: Privat
SLANGEJAKT: Sammen med den australske slangeeksperten Billy Collett (25) har Kristoffer Kaspersen (27) fra Oslo jaktet på de fem dødeligste slangeartene som alle lever rundt omkring i Australia. Foto: Privat Vis mer