Nordmann pågrepet for drapstrusler mot amerikansk politi

En nordmann i slutten av 20-åra er pågrepet i Portland i delstaten Maine, mistenkt for å ha kommet med drapstrusler mot politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lokale medier skriver at mannen var på ferie med sin familie, da politiet og FBI arresterte ham på et hotell i Portland ved 20-tida norsk tid onsdag.

Mannen skal ha rettet grove trusler mot politiet på Twitter, og i en epost som ble sendt til to ansatte i en lokalavis.

Ifølge lokalavisa skal eposten ha vært titulert «Jeg skal drepe flere politifolk», og at han og et ukjent antall partnere skulle «skyte og drepe så mange politifolk vi klarer».

Lokalavisa skriver at de kontaktet den norske mannen og ba om en kommentar, hvorpå han svarte med å fortelle hvor han bodde og ba avisa om å dele informasjonen med politiet.

Mannen skal videre ha truet med å posisjonerer seg på toppen av et parkeringsanlegg i tilknytning til politistasjonen. Politiet tok truslene på fullt alvor, og evakuerte et tinghus og sjekket en parkeringskjeller for eksplosiver.

- Dette er først gang vi har fått trusler direkte rettet mot politiet i Portland og våre politifolk, sa Portlands politisjef Michael Suschuck under en pressekonferanse onsdag kveld.

Nordmannen var ikke bevæpnet og satte seg ikke til motverge under arrestasjonen.

Ifølge politiet kom nordmannen til USA i slutten av juli sammen med familiemedlemmer. Familien skal ikke ha visst om truslene. Mannen har ifølge AP så langt ikke fått en forsvarer som kan kommentere saken, skriver NTB.