Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann pågrepet i Tyrkia etter «å ha opptrådt mistenkelig»

I konfliktområde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norsk mann (30) fra Østlandet er pågrepet i provinsen Diyarbakir i Tyrkia, der kampene raser mellom kurdiske opprørere og tyrkiske sikkerhetsstyrker.

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter overfor NRK at en norsk statsborger nå sitter i varetekt i sørøstlige deler av Tyrkia.

- Den norske ambassaden i Ankara har kontakt med tyrkiske myndigheter, og undersøker saken nærmere nå, sier pressekontakt Ane Haavardsdatter Lunde i UD til NTB.

Hun ønsker ikke å uttale seg om omstendighetene rundt pågripelsen, men sier at nordmannen vil få tilbud om konsulær bistand.

- Jeg kan ikke uttale meg om detaljer i saken. De må man eventuelt få fra lokalt politi, sier Lunde.

Fredag kveld meldte flere tyrkiske aviser at en nordmann nylig ble pågrepet i Diyarbakir. Ifølge avisen Sabah skal den norskkurdiske mannen ha blitt tatt med til avhør etter «å ha opptrådt mistenkelig».

Under avhøret skal politiet ha funnet en lapp på nordmannen, med en anmodning til kurdiske YPG-styrker som kjemper mot ekstremistgruppen IS i Irak og Syria, om å hjelpe ham.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram