Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann risikerer dødsstraff

En 28 år gammel nordmann risikerer dødsstraff etter at han 22. november i fjor ble tatt med 1000 piller av et narkotisk stoff på flyplassen i Bangkok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailandske myndigheter har den seinere tida innskjerpet straffen overfor narkotikasmuglere.

- Ifølge politiet ble han tatt med 1000 amfetaminliknende tabletter som til sammen veide 100 gram. Dersom stoffet i sin konsentrerte form veier mer enn 20 gram, risikerer han dødsstraff, sier nordmannens forsvarer Puttri Kuvanonda til Nordlandsposten.

Advokaten opplyser at 28-åringen automatisk vil bli idømt dødsstraff hvis han blir kjent skyldig i en slik tiltale.

Nordmannen har sittet varetektsfengslet i Bum Bud Pisaid-fengslet i Bangkok siden han ble pågrepet. 28-åringen kommer opprinnelig fra Bodø. Han har jobbet flere år ved Bodø hovedflystasjon, før han begynte å arbeide i SAS på Fornebu.
I november reiste han på en ferietur til Thailand. Det var på vei hjem at han ble stanset i tollen og seinere arrestert og fengslet.

I dag sitter 158 fanger i dødsceller i Thailand. I fjor ble 37 personer dømt til døden i Thailand, mot ti året før.

- De har også begynt å utføre henrettelser, opplyser John Petter Egenæs i Amnesty International i Norge.
28-åringens forsvarer ønsker ikke å kommentere om nordmannen har nektet straffskyld, eller erkjent de faktiske forhold før tiltalen blir tatt ut.

Norske advokater Dagbladet har vært i kontakt med, mener at dødsstraff stort sett bare benyttes når tiltalte nekter straffskyld, og seinere blir funnet skyldig.

Norge har ingen utleveringsavtale med Thailand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!