Nordmann risikerer livstid i Brasil

Nordmannen som sitter fengslet i Brasil, risikerer livstid hvis kvinnen han knivstakk dør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen er foreløpig siktet for drapsforsøk.

Kvinnen ligger fortsatt livstruende skadd på et av sykehusene i Rio de Janeiro. Hun ble stukket flere ganger med kniv i magen og brystet av nordmannen natt til mandag.

Den 35 år gamle mannen fra Bergen-distriktet har forklart at det var kvinnen som først trakk kniv. Han hevder derfor at han handlet i selvforsvar da han stakk henne.

- Advokaten vi har skaffet til mannen har stor tro på at selvforsvars-teorien kan holde. Uansett må nordmannen belage seg på lang tid i brasiliansk fengsel. Hvis kvinnen dør og han blir dømt for overlagt drap, betyr det livstidsdom. Det betyr igjen minimum 25 år i fengsel, sier Tor S. Johansen, norsk generalkonsul i Rio, til Dagbladet :på nettet.

35-åringen har forklart at han møtte kvinnen og en mann på en restaurant i Rios havneområde lørdag kveld. De to brasilianerne tilbød seg utpå natta å kjøre nordmannen hjem til leiligheten han har leid siden 15. januar.

Ved nordmannens leilighet skulle brasilianerne angivelig ha krevd dobbelt så mye som avtalt for kjøreturen. Krangelen endte ifølge nordmannen med at den brasilianske kvinnen trakk kniv og truet til seg dobbel betaling.

Neste kveld dro 35-åringen tilbake til restauranten der han igjen møtte den samme kvinnen. Denne gangen var han bevæpnet med kniv.

- Han har innrømmet at han stakk kvinnen med kniven, men hevder at hun igjen trakk kniv først, forteller generalkonsul Johansen.

Kvinnen ble kjørt til sykehus, mens nordmannen ble pågrepet av politiet.

- Både jeg og andre ansatte ved konsulatet har besøkt mannen. Han sitter varetektsfengslet under svært vanskelige forhold, men virker å være ved godt mot. Vi har skaffet ham en dyktig advokat og det han ellers trenger, sier Johansen.

I følge brasiliansk lov må tiltale reises og rettssak påbegynnes senest ti dager etter pågripelse. Inntil da blir 35-åringen sittende i politiets varetekt.

Nordmannen er turist i Brasil, og ankom landet 15. januar. Han ferierer alene, og hadde planlagt å være i Rio noen måneder.