Nordmann rømte ved hjelp av bestikk og laken

Metoden var klassisk da en norsk 29-åring og en medfange søndag kveld rømte fra et fengsel i København. Etter først å ha gravd seg gjennom en 75 centimeter tykk mur, firte de seg ned ved hjelp av laken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen, som satt varetektsfengslet for en bedragerisak, rømte sammen med en 30 år gammel kineser som satt varetektsfengslet etter å ha blitt tatt med 6 kilo heroin i bagasjen på Kastrup flyplass.

Det var ved halv nitiden søndag kveld at nordmannen fikk tillatelse til å besøke medfangen i hans celle i Blegdamsvejens Fængsel på Nørrebro i København.

Uten at vaktene oppdaget det, brukte de to varetektsfangene de neste timene til å krafse seg gjennom fengselets 75 centimeter tykke mur ved hjelp av spisebestikk.

- De to har med bestikk fått krafset fugene ut av en tykk mur, og deretter fjernet mursteinene. Deretter har de bundet noen laken sammen, og firet seg ned til et tak 6 meter nedenfor, forteller vaktleder Magnus Andressen i det danske kriminalpolitiet.

Fra taket tok de to rømlingene seg bort til gjerdet som omgir fengselsområdet, klatret over og landet i en bakgård. Der slutter alle spor.

Dansk politi lette natt til mandag etter de to rømlingene, som ikke betegnes som farlige.

Nordmannen er 170 cm høy, har brede skuldre og tynn kropp, mørkt hår og var under flukten iført dongeribukse. Kineseren har samme høyde, er mager og hadde halvlangt mørkt hår med sideskill da han flyktet.

Begge de to hadde ifølge politiet trolig bar overkropp under flukten.

NTB