Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann rundlurt for 700 000 kroner i London

Finanstilsynet advarte mot selskapet i 2009, men det visste han ikke.

SVINDEL: Nordmann satset flere hundre tusen kroner på et selskap i London. REUTERS/Kieran Doherty/Files
SVINDEL: Nordmann satset flere hundre tusen kroner på et selskap i London. REUTERS/Kieran Doherty/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): 48-åringen fra Bergen satset 700 000 kroner på Ailant Finance. Finanstilsynet advarte mot selskapet i november 2009, men det visste han ikke.

- Jeg har 1,1 millioner kroner til gode. Det er kanskje ikke så mye penger, men det betyr mye for meg som trenger pengene til husbygging. Huset er ferdig, men jeg får ikke betalt regningene, sier 48-åringen fra Lonevåg utenfor Bergen til Finansavisen.

Han satset pengene i 2011 og 2012 - først 500 000 kroner, og senere økte han med ytterligere 200 000 kroner og trodde at han hadde en solid gevinst inne i Ailant Finance SA.

Ble fristet - Regnskapsføreren min var inne og sa han hadde hatt voldsomt bra avkastning. Dermed gikk jeg også inn, sier 48-åringen til avisa.

- Det er mange småinvestorer inne fra bergensområdet, men jeg har ikke hørt noe negativt tidligere. Men så har heller ingen forsøkt å få ut penger, sier han.

Nå tror han han er blitt rundlurt. At han ikke er alene, er en mager trøst.

- Jeg vet om flere andre utenfor Bergen som er inne med til sammen rundt 10 millioner kroner. Jeg er inne med arven min, sier han til Finansavisen.

Finanstilsynet advarte - Jeg har snakket med Finanstilsynet, men de kunne ikke si så mye.

48-åringen er imidlertid blitt oppmerksom på at Finanstilsynet i 2009 rykket ut med en advarsel mot å ta imot investeringstilbud fra nettopp Ailant Finance.

Kredittilsynet anbefaler investorer å ikke inngå avtaler eller overføre verdier til Ailant Finance SA, stod det blant annet å lese på nettsiden til tilsynet den 23. november 2009.

Flere nyheter - Må jeg betale skatt når jeg selger dette huset?
De beste sjefene er turkise
Se, en bank som kutter boligrenten!

Hele Norges coronakart