Nordmann saksøkt etter bankkollaps i USA

Bergenseren Harald Bakkebø (60) er saksøkt som medansvarlig for en av de største bankskandalene i USA, skriver Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

First National Bank of Keystone gikk konkurs for tre år siden, og ifølge amerikanske myndigheter gikk mer enn 6,3 milliarder kroner tapt. Kollapsen sendte sjokkbølger gjennom hele den amerikanske bankindustrien og ble en av de ti dyreste konkursene i USA siden depresjonen på 1930-tallet.

Banksjefen, øvrig ledelse og eksborgermesteren i kullgruvebyen Keystone i delstaten West Virginia ble dømt til lange fengselsstraffer for underslag av flere hundre millioner kroner.

Myndighetene mente også at ledelsen var ført bak lyset av utspekulerte investorer, som fikk banken inn i risikofylte prosjekter.

Blant dem som skal ha tjent på forretninger med og salg av lån til Keystone, var altså Bakkebø, som amerikanske myndigheter nå vil ha stilt for en domstol. Ifølge myndighetene må Bakkebø og hans samarbeidspartner, den meksikanskfødte finansmannen Daniel M. Melgar, ta ansvaret for at banken gjorde mange av de investeringene som til slutt skulle vise seg å ruinere den.

Bakkebø avviser overfor Dagens Næringsliv at han har vært involvert i noen form for bedrageri eller svindel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer