Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann såpestjerne i Colombia

Nordmannen Marius Hankø Wang (22) har fått hovedrollen i to av Colombias største såpeserier på TV. - Er man høy og blond er mye gjort, sier Marius, som aldri har prøvd seg som skuespiller tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Du trenger ikke å ha et stort kunstnerisk talent for å bli såpestjerne i Colombia. I alle fall ikke hvis du er høy og lys, ler Marius Hankø Wang, som med sine 190 cm rager minst ett hode høyere enn lokalbefolkningen. Han skal spille i to såpeserier som vises på Colombias største fjernsynskanal.

I serien «Julius' verden» har han fått hovedrollen som lege på et sykehus og i «Familien Gill» skal han spille en amerikansk familiemann.

Høy status

- Det er vanvittig populært med såpeopera i Colombia. Selv de som lever i slummen har TV og benker seg foran skjermen når seriene vises. Såpeopera har mye større status i Colombia enn i Norge, selv om mange av seriene er rimelig dårlige, sier Marius.

- Hvis du opptrer på TV blir du kjendis med én gang. Det er litt rart, men litt morsomt også, sier han.

Tilfeldig

Marius Hankø Wang er oppvokst i Ås kommune og reiste til Sør-Amerika da han var ferdig med videregående utdanning. Etter å ha vært en svipptur hjemme i gamlelandet, bestemte han seg for å flytte til Colombia hvor han nå bor sammen med sin colombianske kjæreste.

- Jeg dro ikke til Colombia for å bli skuespiller, det skjedde helt tilfeldig. Via kjæresten min fikk jeg et tilbud fra en TV-produsent, og fant ut at det kunne være en morsom erfaring og lettjente penger.

Selv ser Marius sjelden på såpeopera. Han fulgte ikke engang med på «Dynastiet» eller «Falcon Crest» da de hadde sin glanstid i Norge.

- Det finnes noen greie såper i Colombia, men for det meste dreier de seg om romantikk og intriger. De seriene jeg spiller i er fulle av klisjeer og holder neppe noen høy standard. Men det er morsomt likevel, ler han.

- Det er kanskje paradoksalt at jeg bruker tida mi på såpe i et land som er så fullt av korrupsjon og problemer. Men jeg kom ikke hit for å skape fred. Dessuten har jeg ikke planer om å vie livet mitt til såpeoperaen, sier han.

INGEN SKUESPILLERDRØM: Da Marius Hankø Wang (22) forlot Norge til fordel for Columbia hadde han ingen planer om å bli såpestjerne. Det skjedde helt tilfeldig.