Nordmann såret i selvmordsangrep

Skadd da bilbomber rammet tre bygninger i regionhovedstaden Hargeisa i Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En norsk statsborger er blant de sårede etter et selvmordsangrep i utbryterregionen Somaliland, nordvest i Somalia.- Jeg kan bekrefte at en norsk mann er skadet i forbindelse med en eksplosjon i Hargeisa i Somaliland i Somalia i dag, sier kommunikasjonsrådgiver Tor-Henrik Andersen i Utenriksdepartementet (UD) til Dagbladet.no.

UD har vært i kontakt med mannens familie og underrettet disse. Den Norske ambassaden i Nairobi i Kenya samarbeider nå med å få mannen ut av området som ble angrepet.

- Han har fått medisisnk tilsyn der nede. Nå arbeider FN med transport for mannen til Nairobi i Kenya, sier Andersen.

Mannen som var på ferie i Somalia for å besøke slektninger er lagt inn på sykehus med øye- og hodeskader, ifølge TV 2. 
Etter det Dagbladet.no erfarer skal ikke nordmannen være livstruende skadd.25 drept


Minst 25 mennesker ble drept da selvmordsaksjonister utstyrt med bilbomber rammet tre bygninger i regionhovedstaden Hargeisa onsdag. De tre bygningene - presidentpalasset, en FN-bygning og Etiopias konsulat - ble angrepet samtidig, ifølge NTB.

De fleste av de drepte skal ha befunnet seg ved konsulatet. Minst to somaliske FN-ansatte er blant ofrene for angrepene, forteller en talsmann for FNs utviklingsprogram, som frykter at dødstallet kan komme til å stige.

Minst 18 mennesker ble såret i bombeangrepene. Norge har ikke noen representasjon i Somalia, og myndighetenes kontakt med FN går gjennom den norske ambassaden i nabolandet Kenya.


Puntland

Også i en annen utbryterregion i Somalia, Puntland, var det to selvmordsaksjoner på samme tid som i Somaliland, melder NTB.

I havnebyen i Bosasso ble to av etterretningstjenesten PIS kontorer sprengt i filler da selvmordsbombere kjørte biler inn i lokalene.

Nordmann såret i selvmordsangrep

Minst tre mennesker ble drept i angrepene, opplyser president Mohamud Musa Hirsi Adde i den delvis selvstyrte regionen.

Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet, men anklager blir rettet mot den islamistiske Shabaab-bevegelsen i Somalia.

Nordmann såret i selvmordsangrep