<strong>BLODBAD:</strong> Her på populære Café Leopold satt flere utlendinger da terroristene angrep i går kveld. Trolig var det denne massakren nordmennene fra Romsdal overlevde.
BLODBAD: Her på populære Café Leopold satt flere utlendinger da terroristene angrep i går kveld. Trolig var det denne massakren nordmennene fra Romsdal overlevde. Vis mer

- Nordmann satt og spiste middag da han ble skutt

Mann i 50-åra fra Molde overlevde Mumbai-terroren med skader i ansiktet og i ei hånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 (Dagbladet.no): En turist i 50-åra fra Molde er blant de over 300 skadde etter det massive terrorangrepet i Mumbai. Over hundre mennesker er døde, men nordmannen slapp fra blodbadet med livet i behold.

Ifølge Romsdals budstikke må mannen være på sykehuset ei tid framover, men er ellers ved godt mot.

I dag tok den pliktoppfyllende kommuneansatte selv kontakt med arbeidsgiveren for å melde fra at han ikke kommer på jobb som planlagt over helga.

- Han ringte selv og orienterte om hva som hadde skjedd, for å varsle at han ikke kommer hjem på mandag, sier rådmann Arne Sverre Dahl i Molde kommune til Dagbladet.no.

Til sjefen fortalte terrorofferet at han er skadd i ansiktet og i ei hånd. Det skjedde på en restaurant, der gjerningsmennene blant annet skjøt vilt rundt seg med automatvåpen.

- Han satt og spiste middag sammen med sitt reisefølge da angrepet startet. De har ikke oppholdt seg i Mumbai i lengre tid og var egentlig på vei hjem til Norge via byen, opplyser rådmannen.

Tidligere i dag opplyste den norske ambassaden i New Delhi at moldemannens partner var sammen med ham da det smalt. Kvinnen skal ikke være fysisk skadd.

- Vi kan bekrefte at en norsk statsborger ble skadet i angrepet. Han er til behandling ved sykehus, og skal være utenfor livsfare, sa kommunikasjonsrådgiver Tor-Henrik Andersen i Utenriksdepartementet til Dagbladet.no tidligere i dag.

Ifølge Charge d'affaires Bjørn Lasse Johannessen ved den norske ambassaden i New Delhi ble nordmannen påført skuddskader.

Tidligere har det blitt kjent at restauranten Café Leopold var blant stedene som ble angrepet. Leopold er et sted som er anbefalt av flere reisehåndbøker og som er svært populært blant utenlandske turister, men det er foreløpig uklart om det var her nordmannen oppholdt seg.

Minst seks utlendinger av flere nasjonaliteter skal være blant de døde etter terrorangrepet. Situasjonen var i ettermiddag ennå uavklart for flere gisler som holdes ved to luksushoteller i byen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer