Nordmann savnet etter forlis utenfor Strömstad

En nordmann i 25-årsalderen er savnet etter en båtulykke utenfor øya Nord-Koster ved Strömstad i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En nordmann i slutten 20-årene er savnet etter en båtulykke utenfor øya Nord-Koster ved Strömstad i Sverige. To menn i 20-årene, begge norske, var ute på fisketur i en 14-fots jolle. Jolla kantret, og den ene mannen skal ifølge egne opplysninger ha svømt i fem timer, en svømmetur på flere kilometer, før han kom til land på Nord-Koster og fikk varslet om hendelsen søndag morgen.

Manngard De to mennene bodde på campingplassen Reservatet på Nord-Koster. Den savnede er etter det NTB erfarer født i 1983. Familien til den savnede har feriert i området i mange år. En større leteaksjon ble satt i gang etter at sjøredningssentralen fikk melding om saken klokken 8.20 søndag. Det ble søndag ettermiddag satt i gang en manngard rundt øya i regi av ambulanseteamet. Hele strandområdet på øya skal gjennomsøkes. - Vi har funnet årer og noen plastposer som trolig tilhører jolla, men mannen vi leter etter er fortsatt savnet, opplyser assisterende redningsleder Christer Ekeroth ved sjø- og flyredningssentralen i Göteborg til NTB.

Blikkstille De to dro ut på sjøen klokken to natt til søndag får NTB bekreftet. Det var blikkstille på havet da de dro. Tidlig på morgenen søndag slo en bølge over båten, begge havnet i vannet og begynte å svømme mot land, opplyser redningsledelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer