Nordmann siktet for drap på Kreta

- Nordmann siktet for overlagt drap

Nordmannen som tirsdag ble pågrepet, mistenkt for drap på sin greske samboer, skal onsdag ha blitt siktet for overlagt drap, ifølge greske medier. Han er nå i politiets varetekt i Chania på Kreta, bekrefter politiet.

SIKTET: Nordmannen som skal være siktet for drap på sin samboer på den greske øya Kreta, føres her ut av retten. Video: George Konstas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge greske medier møtte nordmannen foran en dommer i Chania i 10-tida norsk tid onsdag, etter å ha blitt pågrepet i byen Heraklion tirsdag kveld.

Nordmannen ble etterlyst søndag etter at hans samboer, en dame i 50-åra, samme dag ble funnet død i huset hvor de to bodde sammen i en landsby utenfor Chania.

Rettsmedisineren som gjennomførte obduksjonen av den avdøde kvinnen har tidligere sagt til Dagbladet at kvinnen døde som følge av blodtap fra 14 knivstikk.

Drapet skal ha funnet sted en gang mellom 13. og 14. januar.

Skal være siktet

Dagbladet har foreløpig ikke lyktes med å få en bekreftelse fra gresk politi om hva mannen er siktet for.

Onsdag bekreftet imidlertid politiet i Chania overfor Dagbladet at nordmannen satt i politiets varetekt på politistasjonen i den greske feriebyen.

Ifølge greske medier ble nordmannen siktet for overlagt drap og ulovlig bruk av våpen da han møtte i retten onsdag formiddag. Han skal ikke ha fått oppnevnt en forsvarer, men skal selv ha sagt at han ønsket å komme i kontakt med den norske ambassaden i Aten angående dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer