Nordmann skadd i eksplosjon i Tyrkia

Voldsom gasseksplosjon på hotell. - Vi kjente trykket godt, sier Charles Berstad (42) på telefon fra Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Er du eller kjenner du noen som er i området? Tips oss på telefon 2400 0000, epost 2400@dagbladet.no eller SMS/MMS 2400.

(Dagbladet.no): En av de ansatte på hotellet omkom da en gasstank eksploderte på det tyrkiske luksushotellet Kaya ved middelhavsbyen Antalya i dag morges. Ti mennesker, deriblant flere tursiter, ble skadd i den voldsomme eksplosjonen.

- Vi kjente trykket godt, for å si det sånn. Det er fremdeles relativt uoversiktlig, med ulike teorier for hva som er skjedd, sier trener Charles Berstad (42) på telefon fra Tyrkia.

Ti personer ble skadd, blant dem flere utenlandske turister, melder TV-kanalen CNN-Turk.

Nordmann skadd

En av de skadde er oppmannen på Trysil-laget Nybergsund. Klubbkontoret ble tidlig i dag oppringt av trener Ola Brenden, som kunne fortelle at det hadde skjedd en kraftig eksplosjon på hotellet hvor både de og andre norske lag oppholder seg.

- Hele gruppa er samlet og sitter på hotellet ved siden av. Det er relativt stille her nå, sier Berstad til Dagbladet.

Smellet var så kraftig at vinduer ble blåst ut og det ble store materielle skader på hotellet. Men, til alt hell er ingen i Nybergsunds tropp eller andre norske lag der nede blitt skadet. Oppmann Ole Villy Gustavsen (50) hadde fått noen lettere brannsår, og noen avsvidde klær.

GASSEKSPLOSJON: Tidlig i morges smalt det på Kaya Hotell i feriebyen Antalya i Tyrkia. En nordmann er skadd i det som er en gasseksplosjon. Foto: Jonas Gullesen
GASSEKSPLOSJON: Tidlig i morges smalt det på Kaya Hotell i feriebyen Antalya i Tyrkia. En nordmann er skadd i det som er en gasseksplosjon. Foto: Jonas Gullesen Vis mer

Flere norske fotballag

Jonas Gullesen (17) fra Lyngen i Troms er en av flere nordmenn som bor på hotellet, sammen med fotballaget sitt Lyngen-Karnes IL.

- Vi våknet av eksplosjonen, som var veldig kraftig. Det ristet noe jævlig. Vinduer ble blåst ut helt opp i femte etasje. Vi fikk samlet laget og kom oss ut, og der fikk vi beskjed om å gå bak hotellet og ned på stranda, forteller Jonas til Dagbladet.no.

Han er ikke helt sikker på hva som egentlig har skjedd, annet enn at det er en gasseksplosjon.

- Mest sannsynlig har det vært en eksplosjon i gasstankene under hotellet. De ble byttet i natt. Eller så er det tankbilen som har eksplodert, den har stått utenfor hele natta. Vi har hørt at en nordmann er skadd, og at det skjedde da han skulle bort å sjekke røyken fra tankbilen. Da skal tankbilen ha eksplodert, sier Jonas Gullesen.

Byen rammet før

Det er ikke første gangen den populære turistbyen rammes. I august i fjor døde tre personer og flere ble skadd i et bombeangrep i Antalya. Det var det femte bombeangrepet på Tyrkia på kort tid.

Antalya er et populært turiststed også for nordmenn.

HER SKJEDDE EKSPLOSJONEN: Kaya Hotel er et femstjerners hotell like ved stranda i feriebyen Antalya.
POPULÆRT FERIESTED:</B> Antalya er et populært feriested i Tyrkia, og flere norske fotballag bodde på hotellet der det smalt.