Nordmann skadd i København-opptøyer

Innlagt på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Rundt 270 personer, blant dem ungdom ned i 15-årsalderen, har blitt siktet for blant annet vold mot politiet, grov forstyrrelse av den offentlige ro og orden og grovt hærverk etter lørdagens herjinger på Nørrebro i København.

26 av dem er nordmenn, hvorav mange er fra Blitz-miljøet i Oslo og UFFA i Trondheim.

Flere kilder bekrefter ovenfor Dagbladet.no at en av nordmennene som deltok i lørdagens demonstrasjoner ble skadd i tumultene. Mannen er ikke blant de siktede, men ble innlagt på sykehus. Etter det Dagbladet.no erfarer mistet mannen en finger.

På lørdag meldte den danske avisen Ekstra Bladet at seks personer var skadet etter opptøyene. Blant annet skulle en demonstrant ha fått sprengt av fingrene etter at en rakett gikk av i hånden. Det er ikke kjent om dette er den skadde nordmannen.

Politiet i København kunne i kveld ikke svare på om de kjente til en skadd nordmann.

Påtalemyndigheten i København startet i går en av de mest omfattende rundene med fengslingsmøter i Danmark siden 1970-tallet, men i løpet av gårsdagen ble det imidlertid besluttet at de fleste av demonstrantene skulle løslates.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.