Nordmann skadd i København-opptøyer

Innlagt på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Rundt 270 personer, blant dem ungdom ned i 15-årsalderen, har blitt siktet for blant annet vold mot politiet, grov forstyrrelse av den offentlige ro og orden og grovt hærverk etter lørdagens herjinger på Nørrebro i København.

26 av dem er nordmenn, hvorav mange er fra Blitz-miljøet i Oslo og UFFA i Trondheim.

Flere kilder bekrefter ovenfor Dagbladet.no at en av nordmennene som deltok i lørdagens demonstrasjoner ble skadd i tumultene. Mannen er ikke blant de siktede, men ble innlagt på sykehus. Etter det Dagbladet.no erfarer mistet mannen en finger.

På lørdag meldte den danske avisen Ekstra Bladet at seks personer var skadet etter opptøyene. Blant annet skulle en demonstrant ha fått sprengt av fingrene etter at en rakett gikk av i hånden. Det er ikke kjent om dette er den skadde nordmannen.

Politiet i København kunne i kveld ikke svare på om de kjente til en skadd nordmann.

Påtalemyndigheten i København startet i går en av de mest omfattende rundene med fengslingsmøter i Danmark siden 1970-tallet, men i løpet av gårsdagen ble det imidlertid besluttet at de fleste av demonstrantene skulle løslates.

Les alle sakene fra gatekampene her!

NORDMANN SKADD: En nordmann ble lagt inn på sykehus etter lørdagens voldsomme demonstrasjoner i København.
NORDMANN SKADD: En nordmann ble lagt inn på sykehus etter lørdagens voldsomme demonstrasjoner i København. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer