Nordmann skadd i terrorangrepet i Mumbai

Ud bekrefter i formiddag. Tilstanden skal ikke være livstruende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det norske utenriksdepartementet bekrefter i formiddag at minst en nordmann er skadd i det massive terrorangrepet i Mumbai. Mannen skal ha blitt skutt.

- Vi kan bekrefte at en norsk statsborger ble skadet i angrepet. Han er til behandling ved sykehus, og skal være utenfor livsfare, sier kommunikasjonsrådgiver Tor-Henrik Andersen i Utenriksdepartementet til Dagbladet.no.

Det var byrået  Press Trust of India som først meldte om den sårede nordmannen.

Ifølge Charge d\'affaires Bjørn Lasse Johannessen ved den norske ambassaden i New Delhi er det norske terrorofferet skadd i hodet og ei hånd etter å ha blitt truffet da terrorister med skytevåpen angrep en restaurant i byen, skriver Aftenposten.no.

Tidligere har det blitt kjent at restauranten Leopold ble angrepet, et sted som er populært blant både utlendinger og lokale, men det er foreløpig uklart om det var her nordmannen oppholdt seg.

Nordmannens partner skal ha oppholdt seg sammen med ham på restauranten, men kvinnen skal ikke være fysisk skadd.

UD i Oslo ville i formiddag ikke bekrefte ambassadens opplysninger overfor Dagbladet.no.

- Situasjonen er utrolig uoversiktlig. Vi har foreløpig ingen informasjon om at andre norske borgerer er berørt, men vi fortsetter med å innhente informasjon, sier Andersen.

Nordmann skadd i  terrorangrepet i Mumbai

UD vurderer nå fortløpende om å endre sine reiseråd for India, og ber nordmenn om å følge med departementets hjemmesider for oppdateringer.

Det indiske nyhetsbyrået melder at også mennesker fra Australia, USA, Spania, Singapore, Canada og Storbritannia ble skadd i angrepene, som fant sted i går kveld norsk tid.

Minst seks utlendinger skal være blant de over 100 døde, ifølge CNN.

314 såret

Ved 09-tiden i dag morges var de uoffisiele tapstallene 101 drept og 314 såret. Minst seks av de drepte skal være utlendinger - tre av disse fra henholdsvis Australia, Japan og Storbritannia. 

Politiet tror fem terrorister er blant de drepte. Ni er arrestert, mens 11 politifolk skal være drept - deriblant sjefen for anti-terrorpolitiet Hermant Karkare.

Spurte etter briter og amerikanere

Vitner forteller at terroristene spurte etter briter og amerikanere.

- Både ambassaden i india og UD har hatt kontakt med en rekke nordmenn og pårørende i natt og i dag morges som er bekymret over situasjonen, sa Melsom til Dagbladet.no tidligere i dag.

Kristian A. Fossland fra Levanger var en av de som opplevde terrormarerittet tett.

- Jeg var midt oppe i kaoset. Vi satt og spiste middag like nede i gata for hotell Taj Mahal da vi plutselig hørte skyting og bombesmell. Det var fullstendig kaos, sa Fossland til Dagbladet.no i går kveld.

Akkurat nå har indiske sikkerhetstyrker omringet de to luksushotellene Taj Mahal Palace and Oberoi Trident i Mumbai, der omlag 40 gisler skal holdes fanget.

Skuddvekslinger

Ifølge BBC har det vært flere skuddvekslinger på stedet. Styrkene har ikke stormet hotellene, av frykt for gislenes sikkerhet.

Terroristene skal være barrikadert inne i begge hotellene, væpnet med granater og håndvåpen.

Ifølge den indiske regjeringen er det 10 til 12 terrorister bare på Taj Mahal Palace, som fortsatt brenner i dag.

I natt ble det meldt at nye gisler er tatt i Mumbai, etter at terroristene samlet opp gjester med amerikanske og britiske pass.

Alle skoler er stengt i Mumbai, og politiaksjonene pågår fremdeles utenfor hotellene, og flere andre steder i byen.

Dagbladet.no følger utviklingen.

GRANATER: Slik så det ut etter en av mange eksplosjoner i den indiske storbyen i går kveld.